Компанія Twitter Inc оголосила, що уклала остаточну угоду про придбання юридичною особою, що повністю належить Ілону Маску, за приблизно $44 млрд. Після завершення угоди Twitter стане приватною компанією.

Згідно з умовами угоди, акціонери Twitter отримають $54,20 готівкою за кожну акцію звичайних акцій компанії, якими вони володіють, після завершення запропонованої транзакції. Ціна покупки становить 38% надбавки до кінцевої ціни акцій Twitter на 1 квітня 2022 року, що був останнім торговим днем ​​до того, як Маск оприлюднив свою приблизно 9% частку в Twitter.

Брет Тейлор, голова незалежної ради директорів Twitter, сказав: «Рада Twitter провела продуманий і комплексний процес для оцінки пропозиції Ілона, свідомо зосередившись на вартості, визначеності та фінансуванні. Запропонована транзакція принесе значну грошову премію, і ми віримо в те, що це найкращий шлях для акціонерів Twitter».

Параг Агравал, генеральний директор Twitter, сказав: «Твіттер має мету та актуальність, які впливають на весь світ. Глибоко пишаємося нашими командами та надихаємося роботою, яка ніколи не була такою важливою».

«Свобода слова є основою функціонуючої демократії, а Twitter – це цифрова міська площа, де обговорюються питання, життєво важливі для майбутнього людства», – сказав Ілон Маск. «Я також хочу зробити Twitter кращим, ніж будь-коли, доповнивши продукт новими функціями, зробивши алгоритми відкритим вихідним кодом, щоб підвищити довіру, перемогти спам-ботів та аутентифікувати всіх людей. Twitter має величезний потенціал – я з нетерпінням чекаю співпраці з компанією і спільнотою користувачів, щоб розблокувати його».

Очікується, що операцію, яку одноголосно схвалила Рада директорів Twitter, буде закрито у 2022 році за умови схвалення акціонерами Twitter, отримання відповідних схвалень регуляторних органів та виконання інших звичайних умов закриття угоди.