Навіть коли Ілон Маск придбає Twitter і, можливо, відновить акаунт Трампа на платформі, колишній американський президент не збирається до неї повертатись, повідомляє Fox News. Натомість він буде використовувати власну соцмережу TRUTH Social як єдиний майданчик для комунікації. 

«Я не переходжу до Twitter, я збираюсь лишитись на TRUTH. Я сподіваюсь, що Ілон купить Twitter, оскільки він його вдосконалить, і він хороша людина, однак я залишаюсь на TRUTH», – прокоментував Трамп. Він збирається почати «трастувати» з наступного тижня.  

Формально соцмережа TRUTH, що належить Trump Media & Technology Group, запустилась минулого місяця і вже чотири дні працює на нових хмарних сервісах, після того, як її тестували з лютого. За словами гендиректора медіакомпанії Трампа, архітектура платформи «працює бездоганно і блискавично швидко».

Коли Трампа спитали, чи складе Twitter під керівництвом Маска конкуренцію TRUTH, колишній президент відповів, що за його відчуттями, це буде позитивним зрушенням у сфері соціальних медіа. Від інсайдерів відомо, що Трамп має добрі стосунки з Ілоном Маском, вони товаришують. 

«Я гадаю, це добре. Ми хочемо свободи, справедливості і чесності в нашій країні, і що більше відкритості ми можемо мати, то краще. Але ні, я не розглядаю це як конкуренцію тому, що я роблю.  

Це платформа для мого голосу. TRUTH – це платформа для мого голосу і моїх прихильників. Однак я хочу, щоб усі прийшли до TRUTH – консерватори, ліберали, будь-хто. Ми хочемо всіх», – говорить Трамп. 

За його словами, Twitter став нудним після того, як консерваторів викинули з платформи. Нагадаємо, колишнього президента назавжди заблокували у Twitter, Facebook, Instagram та Snapchat після штурму Капітолія 6 січня 2021 року. Twitter визнав низку його твітів, пов’язаних з насильницькими протестами, такими, що розпалюють ворожнечу, і попередив про «ризик подальшого підбурювання до насильства».  

Водночас Маск обіцяє свободу слова на платформі, яку він купує. «Сподіваюсь, навіть мої найгірші критики залишаться на Twitter, бо це і є те, що значить свобода слова», – написав він.