Ілон Маск вивчає можливість подати тендерну пропозицію щодо Twitter. Оскільки відповіді з боку правління Twitter він не отримав, то розглядає тендерну пропозицію, щоб придбати деякі або всі акції компанії напряму в її акціонерів. Про це повідомляє CNBC з посиланням на документ, який опублікували в четвер.

З документа відомо, що Маск отримав $46,5 мільярдів зобов’язань для того, щоб профінансувати можливу угоду. Близько $25,5 мільярдів боргового фінансування надали Morgan Stanley Senior Funding та інші компанії, і ще близько $21 мільярда він виділив на акціонерне фінансування. Інші компанії-учасники – це Bank of America, Barclays, MUFG, Societe Generale, Mizuho Bank і BNP Paribas.

Маск ще не визначився, чи зробить він тендерну пропозицію Twitter, чи розвиватиме пропозицію, яку робив раніше. Речник Twitter підтвердив, що у компанії його пропозицію отримали. 

«Як ми попередньо оголосили і передали містеру Маску напряму, Рада прагне провести ретельний, вичерпний і свідомий розгляд, щоб визначити напрямок дій, який, на її думку, найкраще відповідатиме інтересам Компанії та акціонерів Twitter», – йшлося у відповіді.  

Нагадаємо, минулого тижня Ілон Маск запропонував купити Twitter за $43 мільярди та зробити його приватним. У відповідь на це Рада почала розглядати можливість вжити заходів, які б захистили соцмережу від небажаної угоди.