Ілон Маск зробив «останню і кращу» пропозицію купити Twitter Inc. За його словами, компанія має надзвичайний потенціал, а він є тією людиною, що розблокує його. За одну акцію Twitter найбагатша людина світу пропонує $54,20 готівкою, що на 54% більше за ціну на закритті 28 січня. Уся сума таким чином складе близько $43 мільярдів. 

Маск оголосив свою пропозицію після того, як відмовився від потенційного місця у раді директорів компанії. Нагадаємо, 4 квітня мільярдер придбав 9,2% акцій Twitter, що зробило його найбільшим акціонером. 

Ця ставка є останнім етапом у хитких стосунках Маска з соцмережею. Він є одним з найпопулярніших її учасників, який часто публікує меми та жарти для своїх 80 мільйонів підписників. Маск також відверто говорив про зміни, які хотів запровадити на платформі, тож компанія запропонувала йому місце у раді директорів після оголошення його частки. 

Після 4 квітня підприємець почав звертатись до користувачів, обговорюючи наступні кроки: від перетворення штаб-квартири Twitter на притулок для безхатьків і додавання кнопки редагування до автоматичних позначок верифікації для преміум-користувачів. 

Зараз, незадоволений своїм впливом на Twitter в ролі найбільшого інвестора, Маск планує повністю взяти компанію під контроль. На його думку, Twitter має стати приватним. Водночас підприємець є одним з небагатьох, хто може собі це дозволити. Його статки становлять близько $260 мільярдів за даними Bloomberg Billionaire’s Index.