Рада Twitter Inc. розглядає можливість вжиття заходів, які б захистили соціальну мережу від ворожих заявок на придбання, після небажаної пропозиції мільярдера Ілона Маска зробити компанію приватною, повідомляє Bloomberg.

Один із варіантів, які розглядаються, — це стратегія “отруйної таблетки” (Flip-Over Poison Pill), яка передбачає можливість надати наявним акціонерам право купувати додаткові акції зі знижкою, фактично розмиваючи пакет акцій ворожої сторони.

Інший сценарій, який також розглядається радою Twitter, це заявити, що пропозиція занадто низька.

Нагадаємо, що Ілон Маск запропонував $54,20 за одну акцію Twitter готівкою, оцінивши компанію у $43 мільярди. Маск сказав, що це його «найкраща та остаточна» пропозиція, та вже купив понад 9% акцій Twitter з початку цього року.

До формальної записки з пропозицією купівлі компанії був доданий текст, в якому Маск написав: «це висока ціна, і вашим акціонерам це сподобається».

Принаймні один відомий інвестор, однак, вже публічно заявив, що пропозиція була занадто низькою. Принц Саудівської Аравії Аль-Валід бін Талал заявив, що угода «не наближається до внутрішньої вартості» популярної платформи соціальних мереж.

Виступаючи пізніше на конференції TED, Маск сказав, що не впевнений, що справді зможе придбати Twitter. Він додав, що його намір також полягав у тому, щоб зберегти «стільки акціонерів, скільки дозволено законом», а не залишити компанію в одноосібній власності.

Акції Twitter впали на 1,7% у Нью-Йорку в четвер, відображаючи думку ринку про те, що угода, ймовірно, буде відхилена або провалена.