Понад місяць після знищення росіянами найбільшого та найпотужнішого у світі транспортного літака Ан-225 “Мрія”, речниця авіабудівного концерну “Антонов” Лариса Дроздова прокоментувала цю трагічну для української авіації подію. За її словами, Ан-225 “Мрія” не підняли в небо, бо була загроза втратити екіпаж літака.

“Робили все можливе, що від нас залежало, щоб перемістити літака Ан-225 “Мрія” з аеропорту Гостомеля. Ситуація була дуже складна. Встигли вивезти 5 літаків Ан-124 “Руслан”. Останній вилетів прямо перед початком бойових дій. “Мрія” теж повинна була злетіти, але ситуація була вже дуже складна. Оскільки небо було вже закрите, то була загроза втратити екіпаж літака. Наразі, йде розслідування з цієї справи. Поки не можу повідомити якісь деталі та пропоную дочекатись офіційної інформації”, – розповіла Дроздова в ефірі Еспресо.TV.

Нагадаємо, що екскомандир Ан-225 “Мрія” Дмитро Антонов звинуватив керівництво концерну у халатності. За його словами, ще у січні 2022 року керівництво програми SALIS пропонувало “Авіалініям Антонова” перегнати флот авіакомпанії на резервні аеродроми НАТО, наприклад у польський Жешув або німецький Лейпциг. Але керівництво “Антонова” проігнорувало цю пропозицію.

У самому ДП “Антонов” на це відповіли, що керівництво компанії нібито навпаки прийняло пропозицію SALIS та встигло до початку війни перегнати в Європу п’ять “Русланів”. Ан-225 “Мрія”, який проходив плановий ремонт двигунів, вивести з-під удару не вдалося, літак був готовий до вильоту лише зранку 24 лютого 2022 р., тобто запізно.

Проте Державний концерн “Укроборонпром” прийняв рішення відсторонити генерального директора ДП “Антонов” Сергія Бичкова та зараз проводить службове розслідування.

Речниця ДП “Антонов” також зазначила, що концерн планує відновити Ан-225 “Мрія”.

“Я вірю, що ми зможемо відбудувати нашу “Мрію”. Такий цікавий момент, що від вітру запустився один із двигунів літака неначе натякає нам, що наша українська “Мрія” жива. Тому, ми зможемо відновити цей літак. І він стане суто українською, оновленою “Мрією””, – додала Дроздова.

Ще раніше ДП “Антонов” закликав заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 “Мрія”, за попередньою інформацією для цього потрібно щонайменше 1 млрд гривень. Проте ідея була розкритикована, адже для відновлення або створення нової “Мрії” потрібно попередньо відновити деякі унікальні виробництва, що малоймовірно.