Услід за World Update VIII: Iberia студія Asobo Studio та Microsoft запропонували гравцям черговий літак із серії “Local Legends” – Dornier Do J Wal, неймовірно красивий летючий човен, створений на початку 1920-х років німецьким конструктором Клаудісом Дорньє. Ви лише подивіться на цю красу.

Dornier Do J Wal використовувався для досліджень Північного Полюса, брав участь у війнах, був пасажирським та поштовим літаком, входив до флоту Deutsche Luft Hansa (предтеча сучасної Lufthansa створеної у 1953 р. після закриття Deutsche Luft Hansa у 1945 р.). Dornier Do J Wal перший політ якого стався ще у 1922, виконував рейси до початку 1950-х років.

Три версії Dornier Do J Wal – Cabina (1924), Plus Ultra (1926), N-25 (1930), можна придбати разом у внутрішньоігровому магазині Microsoft Flight Simulator за $14,99.

До речі, про Microsoft Flight Simulator Marketplace. Ще 24 березня Microsoft оголосила про початок благодійної акції на користь України. В рамках цієї ініціативи з 24 по 31 березня $5 з кожної покупки у MSFS Marketplace переводились на користь Міжнародного комітету порятунку (International Rescue Committee, IRC), організації створеної за ініціативою Альберта Ейнштейна у 1933 р. яка надає довгострокову допомогу біженцям та переміщеним внаслідок війни, переслідувань або стихійного лиха особам. Сума зібраної таким чином допомоги наразі ще не оголошена.

Microsoft Flight Simulator: легендарний Dornier Do J Wal, збір коштів на користь України та проблеми з релізом Ан-2

Крім того, стало відомо, що завадило Asobo Studio та Microsoft випустити на початку березня 2022 р. легендарний Ан-2 «Кукурудзник». Як виявилось, проблема була у тому самому керівництві ДП «Антонов», яке нещодавно було відсторонено від виконання ним службових повноважень. Згідно з інформацією на форумі Microsoft Flight Simulator представники Asobo Studio та Microsoft просто не змогли зв’язатися з представниками «Антонова», щоб узгодити останні деталі, у тому числі ліцензійні питання. За інформацією екс-командира «Мрії» Дмитра Антонова, керівництво ДП «Антонов» втекло з України на початку війни й переховувалося у Лейпцигу.

Тому в Asobo Studio вимушені були терміново змінювати плани, та замість Ан-2 випустити другий літак – Beechcraft Model 17. Сподіваємося, що нове керівництво ДП «Антонов» врешті «знайдеться» і ми таки побачимо наш Ан-2 у небі Microsoft Flight Simulator.