Asobo Studio та Microsoft нарешті, після невеликої затримки викотили чергове оновлення світу до Microsoft Flight Simulator. Воно має назву World Update VIII: Iberia і присвячено, ясна річ, Іспанії, Португалії, Андоррі та Гібралтару.

Як зазвичай, розробники додали багато створених вручну аеропортів, пам’яток архітектури, фотограмметрічних міст та таке інше. Додано 100 аеропортів у Іспанії та Португалії, плюс ще 1000 «загублених» аеропортів по усьому світу. Шість фотограмметрічних міст – Лісабон, Баррейро, Малага, Більбао, Кашкайш та Коїмбра. Чотири поліпшених аеропорти – Ла Сеу д’Уржель, Піко, Фару та Ла-Корунья. Десь близько 100 пам’яток. 4 подорожі, 5 ознайомчих польотів, 5 випробувань. Крім того, у патчі 1.24.5 виправлено ряд помилок.

Дуже круто і виглядає нове оновлення дійсно гарно, але… Вельми поважні Asobo Studio та Microsoft, як що до того, щоб зробити наступне оновлення про нас, про Україну!? Це був би дійсно символічний жест. В Україні теж багато прекрасних місць та пам’яток культури та природи. Так, деякі аеропорти та міста зараз знищені та пошкоджені російськими загарбниками, але, якщо Asobo Studio відтворить їх первинний стан у Microsoft Flight Simulator, це буде дуже круто! До того ж в Україні вистачає й славнозвісних літаків. Здається ви збиралися додати Ан-2, але чомусь передумали після початку війни? Може це як раз на часі? А ще є Ан-22, Ан-124, Ан-225. Let them fly in the peaceful virtual skies of Ukraine!

Звертаюсь до читачів. Нумо, підтримайте мій твіт, донесемо до Asobo Studio та Microsoft цю думку!