З’являється все більше випадків затримань через переслідування жінок за допомогою Apple AirTag

На жаль, часто деякі сучасні ґаджети використовуються не за прямим призначенням. Гарним прикладом цього став трекер геолокації Apple AirTag. Маленька мітка мала б показувати, де саме її власник залишив ключі або улюблену парасольку, але зловмисники почали трекати автівки та жінок.

І якщо на початку цієї історії поліція здебільшого не знала, як реагувати на такі випадки, то тепер діє більш рішуче. Доходить до затримань переслідувачів. Останнім таким випадком став заарештований учора чоловік в Аполло, штат Пенсильванія.

Тамтешня жінка звернулася до правоохоронних органів, коли смартфон повідомив про AirTag в її машині. Його було закріплено за допомогою магнітів у фаркопфі. 

Поліція виявила, що ґаджет належав 56-річному Рональду Росслеру (Ronald Roessler). Під час арешту він заперечував будь-яку причетність і сказав, що це була помилка. Також він погодився показати полісмену свій смартфон та видалив мітку перед ним. Пізніше виявилось, що у минулому він навіть отримав обмежувальний припис (protection from abuse order) із забороною наближатися до цієї жінки.

Після арешту його звинуватили у переслідуванні та порушенні обмежувального припису. Пізніше його випустили під заставу.

Компанія Apple знає про подібну проблему та нещодавно оновила гайд з безпеки для користувачів.

Більше коментарів!