За даними ресурсу JREmissing, на сьогодні передплатники Spotify втратили вже 113 епізодів шоу Джо Рогана, навколо якого створилася досить скандальна та “токсична” атмосфера.

Ми вже розповідали, що як у 40 епізодах, видалених у квітні минулого року, так і в нещодавно видалених 70 просто не могло бути згадок про пандемію COVID-19 у тому чи іншому вигляді — всі ці випуски вийшли за роки до появи хвороби.

З поясненням ситуації виступив генеральний директор Spotify Даніель Ек, який звернувся до співробітників у службовій записці, зміст якої став відомий виданню The Verge. За словами керівника компанії, причиною стали расистські висловлювання самого Рогана або гостей шоу.

Керівництво сервісу провело з Роганом “профілактичну бесіду”, після якої він сам ухвалив рішення про видалення деяких епізодів свого шоу. Відбором “неполіткоректних” епізодів Роган також займається самостійно. Крім того, Роган учора вибачився за расистський жарт, у якому він порівняв перебування в районі, де багато чорношкірих, із перебуванням на “планеті мавп”.

На завершення Даніель Ек повідомив, що Spotify виділяє 100 мільйонів доларів (ту ж суму, яку було витрачено на ексклюзивне поширення шоу Рогана) на ліцензування, розробку та маркетинг музики та іншого аудіоконтенту, створеного авторами з історично маргіналізованих груп. Він також сказав, що компанія розширює кількість зовнішніх експертів з питань балансу між безпекою користувачів та “самовираженням творців”.