Якщо ви все ще дивуєтесь, чому Microsoft пропонує такі шалені гроші за Activision Blizzard, просто подивіться на деякі статті доходу компанії у 2021 році і ви все зрозумієте.

Наприклад, за підсумками 2021 року Activision Blizzard повідомила про рекордний дохід від мікротранзакцій та підписок – $5,1 млрд. Ця цифра включає усі внутрішньоігрові покупки – DLC, підписки на World of Warcraft, звісно, лутбокси та косметичні предмети. І це на секундочку, 61% від загального доходу компанії у 2021 році, який склав $8,804 млрд.

У 2021 році Activision Blizzard заробила на мікротранзакціях $5,1 млрд

Взагалі-то 2021 рік видався вкрай вдалим для Activision Blizzard, попри незадовільні продажі Call of Duty Vanguard, компанія непогано заробила, встановивши відразу декілька рекордів. Дохід у $8,804 млрд, операційний прибуток $3,26 млрд, чистий прибуток $2,7 млрд, $5,1 млрд з сервісів.

Враховуючи, що Microsoft купує Activision Blizzard насамперед для того, щоб посилити свій сервіс Game Pass, цифри доходів від мікротранзакцій це саме те, що цікавить компанії з Редмонда. Подивимося, чи захочуть регулюючі органи США, щоб ця угода взагалі сталася.