Музикант Ніл Янг залишив стримінгову платформу Spotify після того, як вона відмовилася видаляти подкасти Джо Рогана з дезінформацією про вакцини. Проте на цьому історія протистояння рок-легенди та сервісу не закінчилася, адже Ніл Янг продовжує критикувати Spotify. Правда, цього разу за якість звуку, називаючи компанію постачальником «більше пісень і менше звуку».

Янг пише, що йому «стало краще» після того, як на початку тижня він видалив свій музичний каталог зі Spotify, зазначивши, що категорично проти цензури та що «приватні компанії мають право вибирати, від чого вони отримують прибуток, так само як я можу вибрати, щоб моя музика не підтримувала платформу, яка поширює шкідливу інформацію».

Янг є давнім прихильником hi-fi, проте раніше він так різко не критикував Spotify за якість звуку.

«Amazon, Apple Music і Qobuz сьогодні забезпечують до 100% музики, і вона звучить набагато краще ніж гімняний, деградований і стерилізований звук Spotify», — написав Янг, додавши, що «якщо ви підтримуєте Spotify, ви руйнуєте форму мистецтва».

Ніл Янг благає своїх шанувальників «перейти в нове місце, яке справді піклується про якість музики». Переконувати споживачів піклуватися про точність потокової передачі музики може бути складно, оскільки багато людей не можуть відрізнити щось на кшталт рівня «високої якості» Spotify від справжнього аудіо без втрат — особливо з поширеністю навушників Bluetooth, навушників і динаміків.

Після видалення музикального каталогу Ніла Янга зі Spotify сервіси-конкуренти, такі як Apple Music, скористалися можливістю рекламувати його каталог. Apple зайшла так далеко, що назвала себе «домом Ніла Янга».