Через добу після видалення музики Ніла Янга зі Spotify, головний конкурент потокової платформи, музичний сервіс Apple Music, виявив до рок-легенди трохи поваги. 27 січня “яблучний” сервіс виділив каталог Янга під заголовком “Ми любимо Ніла” та розмістив на видному місці в розділі “Огляд”.

Цей заголовок – явний випад проти сервісу Spotify, який став об’єктом презирства після того, як у середу на прохання рок-ветерана Ніла Янга видалив його каталог з платформи. Музикант розлютився на Spotify через неправдиву інформацію про вакцину від COVID-19, поширену подкастом “Joe Rogan Experience”.

https://twitter.com/jbillinson/status/1486859923497664516

У четвер хештег #cancelSpotify та “Apple Music” були найпопулярнішими темами у західному сегменті соціальної мережі Twitter.

Крім того, на бік Янга також стала супутникова радіомовна компанія SiriusXM (відома як домівка “короля радіо” Говарда Стерна): вона оголосила про тимчасове повернення свого шоу Neil Young Radio, в якому представлені ексклюзивні історії та музика з кар’єри Янга.

Янг подякував своєму лейблу, Warner Brothers, та видавцеві, компанії Hipgnosis, яка минулого року придбала каталог його пісень за 150 мільйонів доларів, заявивши, що на Spotify припадає 60% його доходів від потокового мовлення. “Відхід зі Spotify – це дуже серйозне рішення і дорогий крок, але він того вартий, заради нашої чесності та наших переконань”, – написав музикант.