25 січня 2022 р. у 184-ому Навчальному центрі Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалась підготовка українських військовослужбовців до застосування новітніх протитанкових ракетних комплексів NLAW, які днями у якості допомоги Збройним Силам України були надані Урядом Великої Британії. Про це повідомляє пресслужба НАСВ.

Українські військові почали опановувати британські ПТРК MBT LAW / NLAW

Начальник академії генерал-лейтенант Павло Ткачук особисто відвідав перше заняття, поспілкувався з інструкторами тренувальної місії Великої Британії в України «ORBITAL», які готують наших воїнів, ознайомився з тактико-технічними характеристиками та особливостями застосування цього новітнього озброєння.

Українські військові почали опановувати британські ПТРК MBT LAW / NLAW

«Вже невдовзі перші декілька десятків військовослужбовців ЗС України будуть здатні не лише ефективно застосовувати ці ПТРК, але й зможуть самі навчати інших українських воїнів. Вдячний вищому військовому керівництву нашої держави за довіру та можливість розпочати цю підготовку саме у нас, а Уряду Великобританії та інструкторам місії «ORBITAL»” – за допомогу й підтримку як Українського війська, так і України в цілому.» – зазначив генерал-лейтенант Ткачук. – «Переконаний, спільними зусиллями ми захистимо нашу Батьківщину від будь-яких зазіхань агресора!»

Нагадаємо, MBT LAW / NLAW – це ракетомет, призначений для ураження танків, гелікоптерів, легкоброньованої, неброньованої техніки та укріплень на відстані до 800 м. Такий собі Javelin для малої відстані.