Як повідомляє пресслужба Операції об’єднаних сил, на одному зі загальновійськових полігонів у районі проведення ООС відбулося практичне виконання стрільб по броньованим об’єктам особовим складом розрахунків переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Танк-мішень в окопі, який мав додаткові зовнішні захисні решітки башти, на кшталт тих, що були помічені у листопаді 2021 р. на танках Т-72Б1 армії Росії в окупованому Криму, був уражений на відстані близько 1,5 км. Імпровізовані протикумулятивні екрани на башті не допомогли.

Навчання відбулися за наказом Командувача Об’єднаних сил генерала-лейтенанта Олександра Павлюка. За словами керівника занять полковника Богдана Союшкіна, застосування даного ПТРК з метою тренування особового складу в районі проведення ООС відбувається вперше.

У ході занять було визначено ефективність ведення вогню з ПТРК Javelin у зимових погодних умовах – сильному вітру та низькій температурі повітря. Попре те, що військовослужбовці виконували стрільбу з даного озброєння вперше, завдання було виконано успішно.

– Головна перевага Javelin – легкість у керуванні. Ракета після пуску сама наводиться на ціль, що дозволяє досягати практично 100% влучності стрільби, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Віктор, який вів стрільбу з ПТРК. За його словами, ураження цілей з ПТРК Javelin не викликає труднощів у фахівців – протитанкістів, які мають досвід застосування вітчизняних та радянських ПТРК.