Все більше цікавих новин з’являється на тлі оголошення про придбання Microsoft Activision Blizzard за $68,7 млрд. Наприклад, з вітального послання CEO Microsoft Gaming Філа Спенсера стало відомо, що сервіс Xbox Game Pass / PC Game Pass перетнув позначку у 25 млн активних користувачів.

Поміж іншого, це вказує на ріст кількості передплатників на 39% за рік із січня 2021 р. Тоді Microsoft звітувала про 18 млн активних користувачів.

Політика розширення Game Pass та залучення нових гравців саме завдяки недорогій передплаті з великою кількістю ігор, які потрапляють у каталог з першого дня релізу, це основа стратегії Філа Спенсера по захопленню лідируючого положення на консольному ринку. Саме тому відразу після оголошення угоди з Activision Blizzard з’явилася інформація, що Microsoft планує «додати якнайбільше ігор Activision Blizzard до бібліотеки Xbox Game Pass та Game Pass для ПК». Саме так сталося у 2021 році, коли до складу Microsoft увійшла Bethesda.

Але спочатку потрібно щоб це злиття дозволили регулюючи органи США. У будь-якому разі, ігри Activision Blizzard слід чекати у каталогу Game Pass не раніше літа 2023 року, саме тоді має бути закрита ця угода.

Нагадаємо, що після оголошення про угоду Microsoft – Activision Blizzard стало відомо й про майбутню відставку одіозного керівника Activision Blizzard Боббі Котіка.