Вчора стало відомо, що Microsoft купує Activision Blizzard за неймовірну суму — майже $70 млрд. А трохи згодом одразу кілька ЗМІ поширили інформацію щодо того, що одіозний бос Activision Blizzard — Боббі Котік (Robert A. “Bobby” Kotick) після завершення угоди залишить свою посаду у компанії.

Спочатку про це повідомив The Wall Street Journal, посилаючись на свої джерела інформації, потім журналісти Bloomberg це підтвердили та додали, що сам Боббі Котік був проти угоди. Офіційних заяв щодо цих витіків інформації ще не було, а в офіційному пресрелізі щодо самої угоди говорилось прямо протилежне: тоді Microsoft обіцяла, що Боббі Котік продовжить виконувати обов’язки генерального виконавчого директора Activision Blizzard.

Натомість джерела Bloomberg стверджують, що Котік залишиться на посаді лише до завершення угоди, після чого Activision Blizzard буде підпорядковано Філу Спенсеру (Phil Spencer), керівнику підрозділу Xbox. Також Bloomberg припускає, що на таке рішення Microsoft вплинули численні скандали, пов’язані з сексуальним насильством та гендерною нерівністю, що переслідують Activision Blizzard останнім часом. Головним винуватцем в них вважають переважно саме Боббі Котіка, який був добре проінформований про стан справ у компанії та не робив нічого, щоб змінити корпоративну політику, до останнього замовчував проблему і захищав співробітників, яких звинувачували в сексуальному насильстві.