NFT зараз з’являються як гриби після дощу, в тому числі вже й в ігровій індустрії. Щоправда, заява Ubisoft щодо намірів додати NFT-токени до Ghost Recon Breakpoint викликала виключно негативну реакцію гравців, але кого це може спинити?

Тож зараз Євген Григорович, генеральний директор GSC Game World, анонсував спільний з NFT-платформою DMarket запуск проєкту S.T.A.L.K.E.R’s Metaverse. Перша “хвиля” віртуальних предметів очікується в січні 2022 р.: тоді можна буде придбати на аукціоні NFT-токен, який зробить його власника “металюдиною” — тобто дозволить вставити його у гру в якості NPC (для цього власнику токена доведеться навідатися до офісу розробників, де буде зацифровано його зовнішність). За другої хвилі у лютому розробники обіцяють роздачу якихось таємничих “генезис-наборів” — що це може бути, наразі невідомо. Розробник обіцяє, що всі об’єкти, отримані за допомогою NFT, ніяк не впливатимуть на ігровий процес та не надаватимуть їх власникам ніяких переваг над іншими.

Що ж, здається, все зрозуміло, хотілося б прояснити для себе лише одне — чи зможуть власники віртуальних NFT-кросівок Nike заляпати їх багнюкою Зони?..