Огляд Samsung Galaxy A35 – мінімальний фейсліфтинг

Початок року вже традиційно є одним з найгарячіших періодів для Samsung. Першими дебютували нові флагмани Galaxy S24 та S24 Ultra, а вже слідом за ними компанія почала оновлювати й смартфони середнього цінового сегмента. Зокрема, були представлені моделі Galaxy A35 і Galaxy A55, які мають усі шанси повторити успіх своїх попередників. Сьогодні ми детальніше подивимось на модель Galaxy A35.

Технічні характеристики Galaxy A35

Розміри та вага

161,7 x 78 x 8,2 мм

209 грамів

Оперативна пам’ять і сховище 6/128 ГБ та 8/256 ГБ
Процесор Exynos 1380
Графічний процесор Mali-G68 MP5
Бездротові модулі Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC
Дисплеї

6,6-дюймовий Super AMOLED

Роздільна здатність: 2340х1080 точок

Частота оновлення: 120 Гц

Максимальна яскравість: 1000 ніт

Захист: Corning Gorilla Glass Victus+

Основні камери

50 Мп ширококутна, 1/1.96 дюйма, ƒ/1.8, фазовий автофокус, оптична стабілізація;

8 Мп ультраширококутна, 1/4.0 дюйма, ƒ/2.2, 123˚, електронна стабілізація;

5 Мп макро, ƒ/2.4.

Фронтальна камера 13 Мп, ƒ/2.2
Аудіо Стереодинаміки
Акумулятор 5000 мА•год
Зарядка Дротова до 25 Вт
Роз’єми USB Type-C 2.0
Операційна система Android 14, One UI 6.1
Рекомендована ціна в Україні 6/128 ГБ – 14 999 грн; 8/256 ГБ – 16 599 грн.

Дизайн та зручність використання Galaxy A35

Samsung декілька років суттєво не оновлювала дизайн своїх смартфонів. З одного боку стратегія логічна і зрозуміла — користувачі звикли до зовнішнього виду пристроїв та асоціюють цей дизайн з Samsung. З іншого — наче вже й чогось новенького хочеться.

Відмінностей мінімум, у порівнянні з Galaxy A34. Перша помітна зміна — поява острівця на правій боковій грані, де розташовані кнопки живлення та регулювання гучності. Клавіші знаходяться на зручній висоті, тож користуватися ними зручно. Сама рамка лишилась пластиковою та має матове покриття. А ось задня панель в Galaxy A35 тепер скляна, що додає смартфону трохи преміальності.

Друга помітна зміна — фронтальна камера розташована у круглому вирізі, який Samsung називає Infinity-O, замість старого краплеподібного вирізу в попередника. Дисплей відтепер прикритий склом Gorilla Glass Victus+, замість Gorilla Glass 5. Тому можна розраховувати на вищий ступінь захисту від подряпин та пошкоджень. Смартфон має гібридний слот для двох SIM-карт або SIM + microSD. Окрім того, є підтримка eSIM – корисний бонус для користувачів.

Ще одна приємна фішка — захист від вологи й пилу за стандартом IP67. Пристрій має витримувати занурення у прісну воду на глибину до 1 метру до 30 хвилин. Новинка пропонується у чотирьох кольорах: темно-синьому, біло-блакитному, бузковому та лимонному.

Дисплей

Galaxy A35 обладнано 6,6” Super AMOLED дисплеєм. Роздільна здатність – Full HD+, частота оновлення – 120 Гц, пікова яскравість — до 1000 ніт. Є підтримка Always-on Display, режим “Комфорт для очей”, можливість регулювання кольорів екрана, налаштування темного режиму.

Загалом до дисплея особливих питань немає. Звісно, є чітке усвідомлення, що це не топова матриця, але це помітно тільки при прямому порівнянні з дорожчими пристроями. Це ж стосується і рамок навколо екрана — вони далеко не мінімальні, та й нижня має більшу товщину, ніж інші.

Втім, при щоденному використанні все на прийнятному рівні — яскравості вистачає навіть в сонячну погоду, 120 Гц додають комфорту користування девайсом, а на рамки не звертаєш уваги.

Безпека

Підекранний сканер відбитків пальців вже давно не є ексклюзивом флагманських моделей. Він присутній і в Galaxy A35, хоч не можу сказати, що в цьому випадку це рішення зручніше за сканер, інтегрований в кнопку живлення.

Також Galaxy A35 пропонує функцію розпізнавання обличчя користувача, але ні про яку особливу секʼюрність мова в цьому випадку не йде

Оптичний датчик в Galaxy A35 не є дуже швидким, та й зона детекції пальця не найбільша, якщо порівнювати з топовими рішеннями. Але знову ж, особливих проблем це мені не доставляло під час тестування девайса. Просто таким чином ти не забуваєш, що користуєшся відносно бюджетним пристроєм.

Продуктивність

На це ж натякає і швидкодія смартфона. Загалом — все ок, це типовий середньобюджетний Samsung.

Galaxy A35 отримав чипсет Exynos 1380, який було встановлено в тогорічному Galaxy A54. Разом з оболонкою OneUI 6.1 вони створюють непогану пару. В синтетичних тестах результати нормальні, якраз на рівні A54.

В іграх смартфон показав себе з гарного боку — навіть при високих налаштуваннях графіки виходить доволі високий рівень FPS. Samsung заявляє, що в Galaxy A35 на 70% було збільшено систему охолодження, ніж в попередника, у що охоче віриться.

Новинка пропонується у конфігураціях 6/128 ГБ та 8/256 ГБ. Як вже зазначалось, є слот для карт microSD. Також Galaxy A35 обладнано модулями 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, GPS, портом USB-C 2.0. Samsung обіцяє випуск чотирьох поколінь оновлень Android для смартфона, а також до пʼяти років випуску оновлень безпеки.

Звук

За відтворення звуку в Galaxy A35 відповідають два динаміки — один розташовано на нижньому торці, інший у невеличкому вирізі над екраном (він же є розмовним динаміком). Смартфон видає доволі гучне звучання, до якості претензій як таких немає. Звучання плоскувате, без низьких частот, але ж ви й не очікували отримати тут якийсь феєричний звук.

Камери

Набір камер в Galaxy A35 трохи оновився, якщо порівнювати з A34. Основним модулем тепер виступає 50 МП датчик з апертурою f/1.8, автофокусом та оптичною стабілізацією. Компанію йому складають 8 МП надширококутна камера (f/2.2) та 5 МП макро камера (f/2.4).

З-поміж трьох модулів уваги вартує тільки основна камера — надширококутна видає прийнятні фото тільки в умовах гарного освітлення, а макро камера… Напевно, дизайнери Samsung переконали інженерів, що три обʼєктиви будуть виглядати більш естетично, ніж два.

Отже, основна камера демонструє гарні результати протягом дня в різних умовах. Знімки мають гарну деталізацію, хороший динамічний діапазон та приємне кольоровідтворення. В темну пору доби смартфона вже складніше видати якісний результат, втім нічний режим камери досить гідно справляється зі складними умовами (звісно, як для свого сегмента).

Щодо запису відео — підтримується 4K при 30 к/с, а також уповільнена зйомка 240 к/с в роздільній здатності HD. Фронтальна камера має 13 МП сенсор, апертуру 2.2, підтримки автофокуса немає.

Автономність

Акумулятор ємністю 5000 мА⋅год та оптимізація системи дозволяють розраховувати на повну добу досить активного використання смартфона, або ж на півтори, а можливо й дві доби помірного використання.

Пристрій підтримує 25 Вт дротову зарядку — далеко не найшвидший показник у 2024 році. На повну зарядку необхідно витратити приблизно півтори години часу.

8
Дизайн; IP67; автономність; основна камера; дисплей;
Додаткові камери посередньої якості;
Samsung Galaxy A35 - це безпечний, перевірений вибір, якщо вам потрібен смартфон за 14-15 тис. грн. Новинка не пропонує чогось екстраординарного, технічні характеристики на папері прийнятні, не більше. Втім, пристрій має дизайн в стилістиці флагманів, стабільне ПЗ, яке будуть оновлювати ще мінімум чотири роки, захист IP67, непогану основну камеру. Все це разом дає досить хороший продукт, на який точно варто звернути увагу при виборі нового смартфона.
Більше коментарів!