На щастя, у вересні ще є що подивитися. Але чи завершиться найближчим часом страйк сценаристів та акторів нам невідомо, тому радимо зараз якомога більше ходити в кіно, бо потім гучних прем’єр певний час може й не бути. Тож презентуємо вам цікаві нові фільми та серіали вересня.

1. Під гіпнозом / Hypnotic

Донька детектива поліції Денні Рурка (Бен Аффлек) зникла посеред дитячого майданчика. Рік потому поліція отримує таємничий дзвінок: планується пограбування банку і злочинців цікавить тільки одна комірка під номером 23. Рурк знаходить там фото своєї зниклої доньки та починає помічати, що люди навколо виконують накази загадкового Діллрейна так, ніби всі вони знаходяться під гіпнозом…

Бен Аффлек повертається на екрани, щоб порадувати глядачів бойовичком за своєї участі. Фільм вийшов ще 12 березня, але в Україні його показ стартує тільки зараз. Проєкт знімав сам Роберт Родрігез, тому сподіваємося побачити його фірмовий стиль.

Прем’єра стрічки відбулася 7 вересня.

2. Привиди у Венеції

Дія фільму «Привиди у Венеції» за романом «Вечірка на Хелловін» Агати Крісті розгортається у Венеції після Другої світової війни, напередодні Дня всіх святих. Це історія про повернення знаменитого детектива Еркюля Пуаро. Зараз він на пенсії та живе у самовільному вигнанні в найгламурнішому місті світу і неохоче відвідує спіритичний сеанс у занепалому палаццо. Коли одного з гостей вбивають, детектив потрапляє в зловісний світ тіней і таємниць.

Кеннет Брана знову повертається до ролі великого детектива Еркюля Пуаро. У фільмі він задіяний одночасно як актор і режисер. Загалом екранізації творів Агати Крісті за його участю мають стабільну аудиторію та непогані рейтинги.

Фанатам детективного жанру, зокрема пригод Пуаро, радимо сходити на фільм вже 14 вересня.

3. Нестримні 4

Нестримні отримують нове завдання, яке може врятувати людство від можливої ядерної війни.

Нестримні – це завжди екшн з типовим сценарієм, але з одним величезним плюсом у вигляді зірок бойовиків 1980-х років. Це 100% «команда мрії» на черговому завданні. Наявність у франшизі зіркового складу, зокрема, «Залізного» Арні, Сільвестра Сталлоне, Брюса Вілліса, неймовірного Чака Норріса чи інших на одному майданчику вже понад 10 років вдало експлуатує ностальгію аудиторії, яка виросла на бойовиках кінця ХХ століття. Які ж зірки з’являться в четвертій частині серії?

У попередній – третій частині були задіяні Мел Гібсон, Гаррісон Форд, Антоніо Бандерас та Веслі Снайпс. А якщо ми не згадаємо другу частину, в якій з’явився сам Чак Норріс, він особисто завдасть нам удар ногою з розвороту!

У четвертих «Нестримних» ми знову побачимо Сільвестра Сталлоне, Джейсона Стейтема та Дольфа Лундгрена. З нових персонажів нам доведеться оцінити гру Кертіса Джеймса Джексона III, більш відомого під псевдонімом 50 Cent. Також будуть задіяні Тоні Джаа, Іко Ювайс та Енді Гарсія. Цікаво, чи багато людей згадають попередні фільми за їхньої участі…

У будь-якому разі, якщо ви виросли на «Рембо» та «Універсальному солдаті», це кіно однозначно варто подивитися.

Прем’єра вже 21 вересня.

4. Євродонбас / Eurodonbas

Документальний фільм «ЄвроДонбас» — це не просто спростування міфів та фейків. Це пошук історичної правди, відновлення проєвропейської ідентичності промислового Донбасу.

Тема документального фільму досить цікава, бо мало хто через російську пропаганду згадує колишню назву Донецька – Юзівка, на честь валлійця Джона Юза, який і побудував перші промислові підприємства, навколо яких і було створене місто. І це лише один приклад того, що Донбас і до СРСР був потужним індустріальним регіоном, який зростав користуючись з зарубіжних інвестицій з Європи.

Любителі документальних фільмів зможуть побачити проєкт вже 21 вересня.

5. Щенячий патруль: Мегакіно / PAW Patrol: The Mighty Movie

Все своє життя Скай відчувала, що її не цінують колеги. Бажаючи довести, що вона може бути корисною для команди, Скай отримує свій шанс, коли чарівний метеорит падає в Бухту Пригод, надаючи їй та іншим цуценятам надзвичайні здібності, через які вони стають супергероями. Їм протистоятимуть лиходії, які хочуть викрасти у цуценят магічні артефакти та використати їх з лихими намірами.

Цей фільм навряд можна назвати сімейним, бо оригінальне канадське шоу було розраховане на дуже молоду аудиторію, років до 8-9. Але якщо у вас є малі діти, яким подобається мультсеріал про «Щенячий патруль», кращого варіанту для походу з ними в кіно цього вересня ви не знайдете. Яскравий і веселий фільм точно розважить малят.

Прем’єра відбудеться 28 вересня.

6. Творець / The Creator

Під час війни між людською расою та силами штучного інтелекту Джошуа (Джон Девід Вашингтон), колишній агент спецназу, отримує завдання вистежити та вбити Творця, невловимого архітектора передового штучного інтелекту, метою якого є знищення всього людства. Джошуа та його команда елітних оперативників відправляються у темне серце території, окупованої штучним інтелектом…

Сюжет фантастичного бойовика за описом інтригує і головний герой, схоже, у фіналі стоятиме перед складним моральним вибором. Тема війни зі штучним інтелектом зараз дуже актуальна і ви точно будете більш усвідомлено користуватися Chat GPT після перегляду цього проєкту. Сподіваємося фільм буде таким же бадьорим, як його трейлер під Dream On від Aerosmith.

Прем’єра фільму про «Скайнет для нового покоління» відбудеться 28 вересня.

Якщо ви не знайшли для себе причини сходити в кіно, вдома вас теж чекатиме багато цікавого контенту.

1. «Любе дитя» / Dear Child

Dear Child розповідає історію дівчини, на ім’я Лена, яку викрали та помістили в закритому приміщенні. Кожен її день проходить за чітким розпорядком. Згодом молодій жінці вдається втекти та після автомобільної аварії її госпіталізують. Але справжній масштаб цього кошмару стає очевидним, коли батьки Лени прибувають до лікарні тієї ж ночі. Майже 13 років вони відчайдушно шукали зниклу дочку.

Детективний серіал від німців на 6 серій може стати однією з найголовніших прем’єр цього місяця. Сама історія частково нагадує фільм «Кімната» 2015 року, де головні герої так само жили в ізоляції, але в Dear Child автори більше зосередилися саме на розслідуванні таємничого зникнення персонажа Лени на 13 років.

Чекаємо з нетерпінням прем’єру всіх 6 епізодів вже 7 вересня на Netflix.

2. «Підкидьок» / The Changeling

Дія відбувається в альтернативному Нью-Йорку, де чоловік шукає свого викраденого сина та зниклу дружину.

Серіал заснований на романі Віктора Лаваля і поєднує такі жанри як драма, фентезі та жахи. Сам роман отримав позитивні відгуки, тому чекаємо хорошої історії.

Прем’єра перших трьох епізодів відбудеться на Apple TV+ вже 8 вересня.

3. «Ходячі мерці: Деріл Діксон» / The Walking Dead: Daryl Dixon

Деріл Діксон потрапляє на берег Франції. Йому важко зрозуміти, як він туди потрапив і чому. Серіал розповідає про його подорож Францією, окупованою живими мерцями. На своєму шляху він змушений вести боротьбу не тільки із зомбі, а й з людьми, які інколи стають ще гіршою проблемою.

Франшиза «Ходячих мерців» може колись вмре, але не сьогодні. Ми вже писали про спіноф під назвою «Мертве місто» про подорож Нігана та Меггі, настала тепер черга одного з найбільш харизматичних персонажів оригіналу – Деріла Діксона. Добре, що місце дії перенесли до Франції, нові цікаві локації нам точно не завадять і дійсно цікаво, як персонаж опинився за цілим океаном.

Фанати оригінального серіалу, які змогли подивитися всі 11 сезонів, точно зацінять! Прем’єра на AMC+ 10 вересня, нові епізоди будуть виходити раз на тиждень.

4. «Континенталь» / The Continental: From the World of John Wick

The Continental: From the World of John Wick розповідає передісторію про те, як Вінстон Скотт в альтернативній історії 1970-х років став власником нью-йоркської філії мережі готелів The Continental, безпечного притулку для кілерів, на території якого заборонені вбивства.

Франшиза про Джона Віка відома в першу чергу своїм неймовірним екшном, який дивував навіть в 4 частині та нуарним стилем з великою кількістю неону. Тому сподіваємося трисерійний серіал збереже традиції та продемонструє всі фішки, за які ми любимо ці фільми. Може проєкт розкриє незрозумілі моменти тетралогії. Наприклад, стане більш ясно як цей «світ вбивць» взагалі функціонує, бо в останніх частинах складалося враження, наче на 1 цивільного припадає 10 професійних кілерів. Нас влаштує як просто красивий бойовик, так і спроба додати деталей до загальної історії.

Прем’єра вже 22 вересня, остання серія вийде 6 жовтня на стрімінговому сервісі Peacock.

5. «Покоління V» / Gen V

Зі світу «Хлопаків» виходить спіноф під назвою «Покоління V», який розповідає про перше покоління супергероїв, які дізналися, що їхні суперздібності походять від Сполуки V. Ці герої випробовують свої фізичні та моральні межі, змагаючись за найвищий рейтинг у школі.

«Хлопаки» – один з найкращих серіалів за останні роки. Оригінал вражав своєю жорстокістю, чорним гумором та дуже сміливим тролінгом сучасного суспільства. Пам’ятаєте трешові ситуації, які виникали через супергероїв в оригіналі? В спінофі смертоносні сили отримають підлітки з їхньою імпульсивністю та неврівноваженістю. Тут відкривається неймовірний простір для цікавих моментів та сатири. До того ж спінофом займається Ерік Кріпке, автор оригіналу, тому очікуємо на той самий рівень якості.

Чекаємо з нетерпінням новий серіал зі всесвіту «Хлопаків» вже 29 вересня на Amazon Prime Video.