Кажуть, іноді треба подивитися на світ під іншим кутом. Так можна відкрити для себе щось нове, побачити нові перспективи. У цьому контексті Motorola Razr 40 може стати чудовим помічником, адже його формфактор дозволяє вийти за межі повсякденності.

Взагалі ж лінійку Razr інакше як культовою назвати не можна. Найперший Motorola Razr був іконою стилю, розкладачкою, яку хотіли усі. Він став одним з найбільш продаваних телефонів у своєму класі. Чи стануть такими ж популярними нові моделі лінійки Motorola Razr покаже час, втім у Razr 40 та Razr 40 Ultra є усі передумови, щоб завоювати серця фанатів.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Сьогодні ж ми подивимось на те, які унікальні можливості дарують сучасні Razr щодо фото- та відеозйомки на прикладі моделі Motorola Razr 40.

Технічні характеристики камер

З оглядом Motorola Razr 40 ви вже могли ознайомитися, тож пропоную детальніше зупинитись тільки на технічних характеристиках камер смартфона. Пристрій отримав подвійну камеру, яка складається з основного 64 МП модуля з апертурою f/1.7, оптичною стабілізацією і лазерним автофокусом та 13 МП сенсора з надширококутним об’єктивом, який має кут охоплення 120 градусів і діафрагму f/2.2. Основна камера підтримує технологію Quad Pixel, яка об’єднує чотири пікселі в один, розміром 1.4 мкм. Таким чином ви отримуєте якісніші фото з кращою деталізацією у роздільній здатності 16 МП.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Ще Motorola Razr 40 обладнано 32 МП фронтальною камерою зі світлосилою f/2.4 та фіксацією фокуса. Цей модуль також підтримує технологію Quad Pixel – у результаті ви отримуєте класні 8 МП фото.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Фірмовий додаток Камера має задовольнити потреби будь-якого користувача. Зручно, що у стандартному режимі камера може автоматично перемикатися на макро чи нічний режим, залежно від умов освітлення та/або об’єкта зйомки. Режим профі запропонує вручну корегувати баланс білого, витримку, фокус та інші параметри. Також ви знайдете окремий режим для зйомки у максимальній роздільній здатності 64 МП, функцію Фотокабіна, двокамерну зйомку фото та відео, slow-motion, timelapse та інші режими.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

З теорією завершили, але що ж унікального пропонує Motorola Razr 40?

Вбудований штатив

Одна з головних переваг Motorola Razr 40 – це його формфактор. Зігнувши смартфон на 90 градусів, ви отримуєте вбудований штатив, адже девайс можна стабільно розмістити майже на будь-якій поверхні. Це неабияк спрощує процес зйомки, особливо, коли необхідно зробити селфі чи записати для когось відео.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Щобільше, розробники Motorola додали декілька корисних фішок для віддаленої зйомки. Окрім звичного таймеру, можна також увімкнути зйомку за піднятою долонею (зйомка почнеться через 3 секунди), або ж зйомку за розпізнаванням посмішки (моментальна зйомка).

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Дуже зручно використовувати вбудований штатив під час робочих відеоконференцій. Ви не тільки матимете одну з найякісніших картинок під час дзвінка завдяки 32 МП фронтальній камері, а ще й зможете розділити екран навпіл та робити паралельно нотатки на вашому смартфоні.

Зовнішній дисплей Razr 40

Зазвичай робити селфі на основну камеру є досить непростою задачею, адже треба знайти правильний ракурс, що не завжди вдається з першого разу. Motorola Razr 40 полегшує цю задачу завдяки зовнішньому дисплею. Подвійним натиском на кнопку живлення можна запустити камеру смартфона, навіть коли він складений, і одразу можна робити ефектні селфі.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Свайпами вгору/вниз можна перемикатися між основною та надширококутною камерами, а свайпами вліво/вправо — змінювати режими зйомки (стандартний, портретний, відео). Фото можна робити декількома способами: тапом на екран, натисканням на клавіші гучності, за допомогою жесту долонею, або ж просто усміхнувшись, якщо ця функція активована у налаштуваннях камери.

Використовуючи зовнішній дисплей як видошукач, ви також можете розкрити смартфон під потрібним кутом і робити фото чи знімати відео на певній відстані від пристрою.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

А ще у Motorola Razr 40 є дуже мила фішка, яка, напевно, сподобається батькам з маленькими дітьми. У налаштуваннях камери можна увімкнути анімованого персонажа, який буде привертати до себе увагу під час зйомки. Таким чином більше шансів, що малеча буде дивитися у напрямку об’єктива, тож ви отримаєте ще більше яскравих знімків.

Відеозйомка Motorola Razr 40

Відеоконтент став невіднятною частиною нашого життя. Це чудова можливість зберегти емоційні моменти та значущі події, які з нами відбуваються. Або ж проявити свою креативність і почати знімати відеоблоги чи навіть ТікТоки. З усім цим може допомогти Motorola Razr 40.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Навіть, якщо ви вирішили стати блогером, постійно носити із собою стабілізатор чи штатив може бути незручно. А у випадку з Razr 40 – зовсім необов’язково. Ми вже згадували про вбудований штатив — просто зігніть смартфон, оберіть потрібний кут і починайте зйомку.

Вбудований штатив буде незамінним помічником при зйомці в режимах slow-motion та timelapse, де дуже важливо, щоб смартфон був розташований нерухомо. А ще можна робити ефектні проїздки при зйомці об’єктів, неначе на слайдері, урізноманітнивши свої відео.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Для відеоблогів корисним буде режим двокамерної зйомки відео. Він дозволяє одночасно записувати відео на фронтальну та одну з основних камер.

Незвичні ракурси

Можливість зігнути Motorola Razr 40 під різним кутом розширює можливості вашого креативу. Зазвичай у пошуках цікавих ракурсів фотографам доводиться присідати, лягати чи вилазити кудись. З Razr 40 це все робити набагато простіше. Просто зігніть смартфон та використовуйте основний або зовнішній дисплей як видошукач.

Інтерфейс застосунку Камера автоматично адаптується, коли ви згинаєте дисплей. Видошукач переміщується у верхню частину екрана, а елементи керування та швидкі налаштування — у нижню. Таким чином зручно керувати процесом зйомки однією рукою.

Поглянь на світ по-новому разом із Motorola Razr 40

Motorola Razr 40 дозволяє робити кожну мить неповторною. Експериментуйте, проявляйте фантазію, шукайте нові погляди на звичні речі. Razr 40 дарує нові емоції від щоденного користування, а також значно розширює ваші фото- та відеоможливості. Чудовий набір якостей для смартфона, який прагне бути гідним наступником настільки визначного девайса, яким був оригінальний Razr V3.

Дізнавайтеся більше про Motorola Razr 40