Минулого разу ми розповідали про оптимальні електромобілі вартістю до $10 тис., а тепер мова піде про щось більш коштовне, електромобілі до $20 тис. – проте й цікавіше з точки зору техніки та дизайну. Звісно, за ці гроші можна придбати найкращі версії електромобілів, що вже були відмічені у минулій добірці: наприклад, досить «свіжий» Nissan Leaf з акумулятором на 30 кВт⋅год, або версія Renault Zoe 40 також зі збільшеною батарейкою. Проте в бюджеті до $20 тис. можна віднайти геть інші та куди цікавіші електромобілі.

BMW i3

Напевно, найбільш унікальний електромобіль не тільки в добірці, а й загалом у всьому світі – хай навіть лише для свого часу. Адже коли компанія BMW вирішила створити електромобіль, то створила його революційним: алюмінієва основа, карбоновий кузов, задній привод, наявність версії Range Extender з бензиновим генератором для збільшення запасу автономності.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

За роки свого виробництва цей електромобіль отримав декілька оновлень: збільшення акумулятора, спортивна версія BMW i3S. Проте навіть перший BMW i3 був великим оригіналом. Що помітно й в салоні – починаючи від дверцят, які розкривалися в різні боки, продовжуючи масивними панелями з дерева, завершуючи надтонкими кріслами з екотканинами.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Вживані електромобілі BMW i3 починаються від $13,5-14 тис. – і це будуть варіанти 2014-2015 рр., з пробігом 60-120 тис. км на одометрі, акумулятором 22 кВт⋅год та можливістю подолати 130-150 км на одному заряді. До того ж швидше за все мова йде про екземпляри зі США, що мали пошкодження. Електромобілі BMW i3, які продавались через офіційних дилерів, спортивні варіанти BMW i3S та модифікації зі збільшеним акумулятором виявляються значно дорожчими. До того ж враховуйте специфічну конструкцію та складність ремонту. Висновок: електромобіль BMW i3 – безумовно, великий оригінал. Проте утримання сильно вживаного екземпляра може бути складним та дорогим.

Mercedes-Benz B250e Electric Drive

Ще один представник німецької автомобільної промисловості, ще один преміум. Одначе історія створення Mercedes-Benz B250e Electric Drive кардинально відрізняється від BMW i3. Фактично перед нами традиційний мінівен Mercedes-Benz B-класу, який отримав електричне начиння: електродвигун потужністю 132 кВт (179 к.с.) з крутним моментом 340 Нм, акумулятор на 28 кВт⋅год.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Коли він був новим, то міг подолати 180-200 км на одному повному заряді. Проте зараз, будемо реалістами, варто розраховувати на 100-130 км, максимум 150 км за найкращих умов. Однак, як не крути, а це Mercedes-Benz і це мінівен. Що помітно в салоні: чудовий внутрішній простір, ще краще оздоблення зі шкіри та дерева, величезний багажник, гарна комплектація.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Такий електромобіль коштує приблизно від $15,5-16 тис. за варіанти 2014-2015 рр., що приїхали до нас із США та мають мінімум 50-60 тис. км пробігу. Екземпляри 2017 року коштують вже близько $17 тис. – а що ви хотіли, це ж Mercedes-Benz! Враховуйте це і під час купівлі недешевих запчастин. Хоча спорідненість зі звичайним мінівеном Mercedes-Benz B-класу все ж значно полегшує експлуатацію: пошук запчастин та виконання ремонту.

Nissan e-NV200

Бажаєте сімейний електричний мінівен, однак варіант вище занадто дорогий? Тоді зверніть увагу на електромобіль Nissan e-NV200. Він створений за аналогічним правилом: взяли традиційний автомобіль Nissan NV200 та встановили обладнання від добре відомого Nissan Leaf – електродвигун потужністю 80 кВт (109 к.с.) і акумулятор місткістю 24 кВт⋅год.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Це чудово та погано одночасно. Річ у тому, що Nissan e-NV200 значно більший та важчий, ніж Leaf. Адже він може перевозити вантажі (зустрічається виконання у вигляді комерційного фургона) або багато людей (зустрічається виконання з 5-місним і навіть 7-місним салоном). Все це призводить до того, що динаміка не вражає, а дистанція пробігу виявляється мізерною: навіть новий електромобіль Nissan e-NV200 міг подолати 120-150 км, а вживаний навряд чи проїде понад 100 км з урахуванням навантаження. А якщо возити лише себе – то навіщо потрібен такий електромобіль? Габарити більші, маневрування складніше. Та й салон у якості матеріалів оздоблення поступається легковому Nissan Leaf.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Свого часу Nissan e-NV200 отримав модифікацію з акумулятором 40 кВт⋅год зі збільшеною дистанцією пробігу. Проте такий варіант не підходить під заданий бюджет. Адже вживаний Nissan e-NV200 коштує мінімум $13 тис. за варіанти у вигляді комерційного фургона, з пробігом 100 тис. км та 2014-2015 рр. виробництва. Більш свіжі екземпляри з меншими цифрами на одометрі оцінені вже у $18 тис. Крім того, зважайте на проблеми з пошуком запчастин – кузовні деталі, панелі салону, ходова частина. Все ж модель у Nissan NV200 в Україні зустрічається рідко. Водночас технічна спорідненість з електромобілем Nissan Leaf – це чудово. По електриці, акумулятору, електродвигуну – все відомо, легко знайти запчастини та майстрів для ремонту.

Toyota RAV4 EV

Справжній ексклюзив: кросовер Toyota RAV4 EV, розроблений разом з компанією Tesla! Це були електромобілі-експерименти з 2010-х років, коли компанія Toyota відповідала за кузов, салон, ходову частину, а компанія Tesla – за акумулятор та електродвигун.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Отже, електромобіль Toyota RAV4 EV отримав акумулятор місткістю 41,8 кВт⋅год, що мав забезпечити 100 миль дистанції пробігу (160 км) – до речі, за американськими стандартами вимірювань, досить точними та реальними. Тобто зараз можна розраховувати на дистанцію пробігу близько 120-130 км для вживаного електромобіля Toyota RAV4 EV. Кросовер має електромотор з максимальною потужністю 115 кВт (154 к.с.), що приводить до руху лише передні колеса. Також електромобіль вирізнявся помітно зміненим інтер’єром – перш за все, зверніть увагу на панель приладів.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Сьогодні кросовер Toyota RAV4 EV можна придбати мінімум за $16 тис., нерідко ціна сягає $18-19 тис. – все це за електромобілі 2013-2014 рр. що мають 100-120 тис. км на одометрі. Серед переваг Toyota RAV4 EV слід вказати на просторий та зручний салон для родини, а також легкість пошуку звичайних запчастин – деталей кузова, ходової частини, ін. Серед недоліків – складність ремонту електричної частини (акумулятору та електродвигуна), адже таких електромобілів в Україні мало, як і майстрів, що в них розбираються.

Volkswagen e-Golf

Його величність Volkswagen e-Golf – електрична версія Volkswagen Golf сьомої генерації. Зовні електромобіль можна впізнати за характерними ознаками: перш за все бампер та оригінальні світлодіодні смужки.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Звісно, більше змін всередині. Перші версії Volkswagen e-Golf отримували електродвигун потужністю 85 кВт (115 к.с.) та акумулятор місткістю 24 кВт⋅год. Прогнозована дистанція пробігу складала 190 км, проте для вживаного електромобіля краще розраховувати на 130 км реальної дистанції.

Однак також існувала інша версії Volkswagen e-Golf: свого часу оновлений електромобіль 2017 модельного року отримував потужніший двигун (100 кВт або 136 к.с.) та збільшений акумулятор (35,8 кВт⋅год), він міг подолати до 300 км – звісно коли був новим. Проте навіть зараз такий електромобіль зможе проїхати 200 км чи навіть більше. Додайте до цього фірмову керованість та зручний ергономічний салон – все, як ви й очікуєте від моделі з назвою Golf.

Обираємо вживані електромобілі до $20 тис.

Вартість такого електромобіля починається від $12,5-13 тис. – за екземпляри 2015-2016 рр., з акумулятором 24 кВт⋅год, що мають пробіг під 100 тис. км та приїхали до нас зі США після аварій. Однак за $15 тис. вже можна зайти європейську версію 2015 року з невеликим пробігом. А за $19-23 тис. (торг ніхто не скасовував) зустрічаються оновлені варіанти 2017-2019 років – зі збільшеним акумулятором та невеликим пробігом. Тепер додайте легкість пошуку запчастин, величезну кількість офіційний та неофіційних СТО, досить непогану популярність моделі e-Golf (тобто, знайдуться майстри й на електрику).

Ось так варіант, що був останнім у переліку за алфавітом, насправді став першим варіантом серед електромобілів до $20 тис.!