Нещодавно компанія Sony презентувала свій електричний кросовер та заявила по відкриття підрозділу, що буде займатися електромобілями. Але це не єдиний приклад, коли виробник смартфонів або гаджетів планує вийти у новий для себе світ автомобілів. Тож почнемо з компанії Sony, а продовжимо іншими досить неочікуваними іменами.

Sony: седан та кросовер, готова платформа

Електричний кросовер Sony Vision-S 02 дебютував на виставці CES, що стартувала на початку 2022 року. Цікаво, що саме два роки тому саме на цій виставці у 2020 році було презентовано перший електромобіль Sony – електричний седан Vision-S. Того часу компанія казала, що це лише прототип, концепт-кар, експеримент. Проте рівень підготовки концепту вже тоді вказував на досить детальне опрацювання проєкту: спільна розробка з Magna Steyr, безліч відомих виробників автомобільних компонентів, і зрештою – початок тестових випробувань.

Що зараз є у компанії Sony? Фактично два готових електромобілі: концепт-кари Vision-S та Vision-S 02 вже майже серійні моделі. Також у компанії є платформа (спільна для двох моделей), яка передбачає інтеграцію величезної кількості радарів та сенсорів для напівавтоматичного водіння, можливість використання двох електромоторів загальною потужністю до 400 кВт або 544 к.с., та встановлення акумулятору в межах колісної бази. До речі, колісна база кросовера Sony Vision-S 02 сягає 3,03 метри, він може запропонувати просторий 7-місний салон – це може бути важливо для покупців зі США.

Врешті-решт, у компанії є окремий підрозділ, що буде займатися вивченням перспектив автомобільного ринку. Саме цей підрозділ і мусить сформулювати майбутню стратегію роботи на автомобільному ринку: самостійний продаж автомобілів під власним брендом або контрактна співпраця з іншими компаніями та виробництво електромобілів під замовлення. Тобто, питання існування електрокару Sony майже вирішене – питання лише у форматі його існування та форматі роботи компанії.

Foxconn/Foxtron: седан, кросовер, автобус

А ось для компанії Foxconn вирішені вже всі питання та навіть створено окремий бренд Foxtron, під яким будуть пропонуватися електромобілі. А саме – легковий седан «Е», кросовер «С», та навіть електричний автобус «Т», що досить незвично. Полишимо електричний автобус, це окремий напрямок розвитку та роботи – все залежить корпоративних чи державних замовлень. Краще поглянемо на легкові моделі для приватних покупців. Вони будуть створюватись на власній архітектурі МІН, що передбачає можливість змінювати колісну базу (2,75-3,1 м), використовувати задній або повний привод, встановлювати акумулятор місткістю до 116 кВт⋅год.

Проте вражають не стільки технічні особливості (тут як раз все досить передбачуване для сучасного електромобіля), скільки увага до різноманітних деталей проєкту. Наприклад, седан розробляли у студії Pininfarina – а це означає опрацювання і дизайну, і салону, і ергономіки. Ще одна цікава деталь: компанія придбала завод Lordstown для виробництва електрокарів, та співпрацює з Yulon для накопичення досвіду роботи. Тобто історія зі створенням електромобілів Foxtron вже почалась – чекаємо готових електрокарів в Україні!

Xiaomi: мало інформації, багато планів

Схоже на те, що компанія Xiaomi намагається встигати всюди: постійне розширення асортименту товарів, навіть у неочікуваних ринкових напрямках. Це стосується і електромобілів – компанія вже заявила, що буде створювати власний транспортний засіб, який варто очікувати вже у 2024 році. Проте деталі невідомі: що це буде за електрокар, який формат кузову, які розміри? Лише відомо про підготовку автопілоту високого рівня, адже недарма Xiaomi придбала компанію Deepmotion, що займалася розробкою автономного транспорту.

Серед небагатьох відомих деталей також варто відзначити співпрацю з місцевим автомобільним виробником XPeng (потрібен досвід роботи, певні технічні напрацювання) та будівництво заводу, що зможе виробляти до 300 тис. електрокарів на рік. Очікується, що перша модель отримає назву Xiaomi М1, а запас ходу максимальної версії має сягнути 1000 км.

Huawei: обережний, проте впевнений рух вперед

Інший електронний гігант з Китаю культивує геть інакший метод співпраці. Компанія Huawei вже декілька разів ставала партнером у створенні різноманітних автомобілів (варто відзначити моделі SF5 та AITO), допоки остаточно вирішила створювати свій електрокар. Проте навіть в цьому випадку – з іншими партнерами. Тож компанія Huawei бере участь у розробці електроніки (що логічно) та є співзасновником проєкту Avatr 11 з фінансової точки зору.

Avatr11 – що це? Це великий електричний купеподібний кросовер: майже 3-метрова колісна база, загальна довжина сягає 4,9 метра. Крім того, обіцяний акумулятор на 200 кВт⋅годин та запас ходу близько 1000 кілометрів. Це і справді вражає! Як і терміни запуску серійного виробництва та продажів готового електромобіля – обіцяють вже протягом 2022 року.

До речі, а що там Apple та Samsung?

Ось така гра долі, що лідери ринку смартфонів, на яких звикли рівнятися інші, програють гонитву у сегменті електрокарів. Компанія Apple вже декілька років розмірковує над створенням електромобіля, постійно змінюючи своє бачення та звертаючись за співпрацею до різних партнерів – зустрічалась інформація про запити до Hyundai, Toyota, Nissan. Ба, навіть більше: немає точного терміну, коли має з’явитися електрокар Apple: наразі орієнтиром виступають 2024-2027 рр.

У випаду Samsung все навпаки: є власний завод, налагоджений випуск автомобілів. Проте це не є якісь революційні моделі, навіть навпаки – це копії автомобілів Renault та Nissan, що виробляються для задоволення попиту на місцевому (і досить закритому) автомобільному ринку Південної Кореї. Проте перевагою Samsung є час та досвід: завод побудовано ще наприкінці 1990-х років, а з початку 2000-х він активно працює та швидко змінює модельну лінійку автомобілів – колись навіть випускали електричну версію SM3. Тобто, якщо компанія Samsung вирішить створити власний електрокар – то як мінімум, є місце для його складання.

Ми згадали лише декілька проєктів сьогодення по розробці електромобілів від компаній, що відомі у світі, проте геть не електрокарами. І якщо хоча б частина з цих планів та обіцянок стане реальністю, то нас можуть очікувати досить цікаві зміни на глобальному автомобільному ринку.