У рамках виставки CES 2022 компанія Sony продемонструвала другий прототип власного електромобіля – кросовер VISION-S 02. Перший електрокар, седан Vision-S 01, був показаний ще на CES 2020, але, здається, цього разу Sony налаштована серйозно. Весною 2022 року Sony збирається створити підрозділ Sony Mobility, який буде відповідати за комерційний запуск електромобілів.

VISION-S 02 збудована на тій самій платформі, що і седан Vision-S, має привід на усі колеса та два електродвигуни загальною потужністю 400 кВт. Великий кросовер масою майже 2,5 т розрахований на 4/7 пасажирів, та має максимальну швидкість близько 180 км/год. Про ємність батареї та приблизну дальність руху від однієї зарядки Sony поки що не повідомляє. Як і про приблизну вартість автівки.

Автомобіль оснащується 40 різними сенсорами, у тому числі лідарами та високочутливими датчиками зображення. Зв’язок бортових систем зі «хмарою» забезпечує 5G-модуль. Завдяки 5G VISION-S 02 може підтримувати режим віддаленого керування.

Sony не була б Sony, якби не оснастила салон авто аудіовізуальними пристроями власного виробництва. Тут є аудіосистема з просторовим звуком 360 Reality Audio та дисплеї на усю передню панель з інтегрованим відеосервісом Bravia Core та можливістю стрімінгу ігор із PlayStation!

Відразу після анонсу VISION-S 02 акції Sony підросли на 4,7%.

Нагадаємо, що Sony не єдина IT-компанія, що планує вийти на ринок електрокарів що стрімко зростає. Xiaomi побудує в Китаї завод з випуску електрокарів, Foxconn спільно з Yulon Motor презентував три концепти електромобілів та збирається виготовляти їх у Саудівській Аравії. Проєктує свою автівку й Apple.