Компанія Samsung провела презентацію нових флагманських смартфонів Galaxy S23 та S23+. Як і очікувалося, новинки отримали легке оновлення дизайну, проте важливе оновлення платформи. Тому розгляньмо їх трохи детальніше.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Молодші моделі лінійки отримали косметичне оновлення дизайну зі збереженням тих самих розмірів корпусу, ваги, матеріалів та захисту від води та пилу. Єдине помітне оновлення в зовнішньому вигляді Galaxy S23 та S23+ це новий блок основних камер, об’єктиви яких тепер розташовані окремо та ледь виступають із корпусу. Цей дизайн смартфони позичили у старшої моделі S23 Ultra. Тепер вся лінійка виконана у схожому стилі. Окрім того, на це одразу звертаєш увагу, але грані корпусу в смартфонах стали ще більш пласкими.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Основна різниця між Galaxy S23 та S23+ як і раніше — це розмір, S23 використовує 6,1-дюймовий екран, в той час, як Plus-версія – 6,6-дюймовий. В обох випадках йдеться про якісну Dynamic AMOLED 2X матрицю з роздільністю 2340х1080 точок, динамічною частотою оновлення до 120 Гц та підтримкою HDR10+.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Дисплей в смартфонах прикритий пласким захисним склом Gorilla Glass Victus 2 та має невеликий отвір для 12-мегапіксельної фронтальної камери з діафрагмою f/2.2, фокусною відстанню 22 мм та кутом огляду 80˚.

Як і минулого року, в екран вбудовано ультразвуковий сканер відбитків пальців від Qualcomm, який забезпечує швидке та безпечне розблокування смартфонів.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Головне ж оновлення стосується платформи, тепер всі версії Galaxy S23 та S23+використовують 4-нанометровий процесор Snapdragon 8 Gen 2 з графікою Adreno 740. Цей чип забезпечує помітний приріст швидкодії порівняно з минулим поколінням та вищу енергоефективність. Таким чином користувачі Galaxy S23 та S23+ зможуть розраховувати на швидку роботу в повсякденних задачах, а також на можливість грати у найвибагливіші ігри.

Обсяг оперативної пам’яті в обох моделях складає 8 ГБ, а от вбудованої відрізняється. В S23 він складає 128 або 256 ГБ, а в S23+ компанія пропонує як базові 256 ГБ, так і 512 ГБ для більш вибагливих користувачів.

Загалом оновлення платформи нових флагманів Samsung стосується не тільки процесора та пам’яті, вони також отримали найновіші безпровідні модулі – це Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3. Ну і, звісно ж, тут є підтримка NFC для роботи Google Pay.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Система основних камер Galaxy S23 та S23+ не отримала значного оновлення, як і в минулому поколінні компанія використовує три модулі:

  • 50 Мп ширококутний, 1/1,57 дюйма, f/1.8, 1,0 мкм, фазовий автофокус, оптична стабілізація;
  • 10 Мп телефото, 1/3,94 дюйма, f/2.4, фазовий автофокус, оптична стабілізація, 3х зум;
  • 12 Мп ультраширококутний, 1/2,55 дюйма, f/2.2, кут огляду 120˚, електронна стабілізація.

Попри те, що характеристики модулів не оновилися, використання потужнішої платформи з новим сигнальним процесором дозволило Samsung пришвидшити та покращити постобробку знімків, застосовуючи просунутіші сценарії на основі розпізнавання сцен штучним інтелектом. Загалом буде цікаво подивитися, на що здатні камери Galaxy S23 та S23+ в реальних сценаріях зйомки.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Обидва смартфони мають стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos та звучать справді голосно та об’ємно. Як і в попередніх моделях, навушники можна підключати безпровідним способом через Bluetooth, або ж провідним, але для цього буде потрібен перехідник з USB Type-C.

Ще одне велике нововведення в новинках – це збільшені акумулятори. S23 отримав батарею на 3900 мА⋅год, а S23+ – 4700 мА⋅год. Порівняно з торішніми моделями приріст не надто великий, проте разом з новим енергоощадним процесором можна розраховувати на помітне покращення автономності.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Обидві моделі заряджаються через порт USB Type-C, але підтримують різну швидкість зарядки. В Galaxy S23 вона менша та досягає 25 Вт, в той час, як S23+ підтримує швидшу зарядку до 45 Вт. В обох випадках користувачу потрібно буде докупати блок живлення, адже він не йде в комплекті.

Окрім того, можна розраховувати на використання безпровідної зарядки, вона тут підтримується з потужністю до 15 Вт. Також традиційно для Samsung самі смартфони можна використовувати як безпровідну зарядну станцію для навушників чи годинника.

Galaxy S23 та S23+ – перший погляд на оновлені флагмани Samsung

Як короткий підсумок зазначу, що хоча, на перший погляд, різниця між поколіннями флагманів Samsung здається не надто великою, особливо в дизайні, але зміна платформи однозначно позитивно вплине на більшість можливостей моделей, включно з автономністю. Також цікаво, що компанія Samsung майже вгадала з побажаннями читачів «Межі», які вони висловили у нашому опитуванні.