Завершилося перше на Mezha.Media опитування, в якому ми поцікавилися у читачів якими б вони хотіли бачити нові флагмани компанії Samsung, анонс яких заплановано вже на 1 лютого. Всього в опитуванні взяло участь 473 наших читачів, дуже вдячні всім, хто залишив свої голоси. Завдяки цьому можемо підбити підсумки та прийти до певних висновків.

Якими мають бути флагмани Samsung: підсумки опитування

А почнемо з того, що читачі вважають найменш необхідним нововведенням у флагманах Samsung. Як виявилося – це кількість камер. Користувачі не хочуть бачити в нових моделях більшу кількість модулів, але й не хочуть, щоб їх ставало менше. Більшість з респондентів проголосували за те, що кількість камер у флагманах Samsung є достатньою.

200-мегапіксельна камера та можливість використовувати 100-кратний зум не мають великої підтримки серед опитаних, водночас більше людей хотіло б мати можливість робити фото з 10-кратним зумом.

Збільшення екранів також не є пріоритетом для користувачів, за це проголосувало 60 читачів, в той час, як у два рази більше хотіли б бачити у флагманах менші дисплеї. Респонденти віддали 223 голоси за пласкі екрани, в той час, як заокруглені дисплеї набрали всього 59 голосів.

Цікаво, що потужна графіка у флагманах Samsung не увійшла навіть у топ-15 функцій та особливостей, за які проголосували читачі. Тобто для більшості опитаних, можливість грати у найсучасніші ігри не є великим пріоритетом. Водночас доволі велика частина респондентів (193 голоси) хотіла б бачити в нових флагманах швидший процесор.

Наявність пера S Pen тільки у топовій версії Ultra підтримує трохи більша кількість опитаних (94 голоси), ніж доступність у всіх флагманських моделях Samsung (70 голосів).

Супутниковий зв’язок в смартфонах, який судячи з усього буде активно розвиватися протягом декількох наступних років, викликає зацікавленість у користувачів, але поки що не надто велику. За цей пункт проголосувало 135 респондентів.

Також цікаво, що збільшення оперативної та вбудованої пам’яті флагманів не є великою потребою для наших читачів, ці пункти не увійшли до першої десятки, хоча й набрали 144 та 158 голосів відповідно. При цьому більше користувачів хотіло б бачити в нових флагманах Samsung слот для карт пам’яті (165 голоси).

3,5 мм роз’єм для навушників — ще одна функція, від якої поступово відмовилися виробники смартфонів, проте її повернення у флагмани Samsung хотіло б бачити 169 респондентів, або 4% опитаних.

Всього на один голос більше отримав пункт про прихований виріз камери, його у топовій лінійці Samsung хотіло б побачити 170 опитаних. Ця технологія вже використовується в лінійці Galaxy Fold, тож є вірогідність побачити її й в інших моделях компанії у наступні декілька років.

Тепер перейдемо до тих пунктів, які набрали понад 5% голосів читачів Mezha.Media. Виходячи з них, найбільше опитані хотіли б бачити в нових флагманах Samsung більшу ємність акумуляторів. Навіть без відключення світла автономність смартфонів завжди турбувала користувачів, тож не дивно, що цей пункт набрав найбільше – 360 голосів. Окрім того, лише трохи менше респондентів обрали захист від води та пилу, як необхідну функцію флагманів.

Загалом, з огляду на найпопулярніші відповіді наших читачів, вони хотіли б бачити у наступних флагманах Samsung наступне: більші акумулятори, захист від води та пилу, ту саму кількість камер, швидку провідну та безпровідну зарядку, плаский екран, нові безпровідні модулі Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3, швидший процесор та гучні стереодинаміки.

Якими мають бути флагмани Samsung: підсумки опитування

Чи вгадає Samsung ці настрої споживачів ми дізнаємося вже незабаром. Нагадаємо, що презентація нових флагманів компанії відбудеться 1 лютого 2023 року о 20:00 за київським часом й буде транслюватиметься онлайн на сайті samsung.com/uaFacebook-сторінці SamsungYouTube-каналі Samsung та Instagram-сторінці Samsung.