Нових класних фільмів та серіалів цього червня виходить так багато, що ми рекомендуємо заздалегідь звільнити більше вільного часу для їх перегляду. Отже, ми підготували для вас 7 фільмів та 7 серіалів червня 2023 року, на які варто звернути увагу.

1. «Людина-павук: Крізь Всесвіт» / Spider-Man: Across the Spider-Verse (1 червня)

Літній сезон відкривається дуже потужною прем’єрою – сиквелом одного з найкращих супергеройських мультфільмів (до речі, отримав «Оскар» у 2019), який має показати своєму старшому брату від Disney, як насправді має виглядати концепція мультивсесвіту.

Після возз’єднання з Гвен Стейсі, Майлз Моралез потрапляє в Мультивсесвіт, де він зустрічає цілу команду Людей-Павуків, покликаних захищати саме існування Мультивсесвіту. Але коли герої стикаються з новою загрозою, Майлз стає проти інших Павуків і змушений самостійно вирушити у власну пригоду, щоб врятувати тих, кого найбільше любить.

Очікування надвисокі, бо попередня частина задала новий тренд в анімації, який використовує навіть ветеран індустрії як Dreamworks («Кіт у Чоботях 2»). А сам сюжет про Людей-павуків з різних всесвітів ще з часів мультсеріалу 1994 року неймовірно захоплює.

Дуже цікаво, які ще варіації відомого героя можна буде побачити в сиквелі. Наприклад, Кіт-павук вже став народним улюбленцем.

Ви ще можете подивитися фільм у кіно.

2. «Трансформери: Час Звіроботів» / Transformers: Rise Of The Beasts (8 червня)

Пенталогія від Майкла Бея була касово успішною, але в плані якості фільми ставали з кожною частиною все гіршими. Здавалося б, після провалу 5-ї частини франшиза мала закритися, але душевний фільм-перезапуск «Бамблбі» 2018 року повернув віру до кіносеріалу.

Події відбуваються у 1994 році. У Брукліні хлопець, на ім’я Ной, колишній військовий експерт з електроніки, і Єлена, дослідниця артефактів, опиняються в тристоронньому конфлікті між Максималами, Предаконами та Терорконами, які допомагають Оптимусу Прайму та Автоботам у війні за захист Землі від прибуття Юнікрона.

Стандартну формулу війни між кіберами (автоботами) та обманоїдами (десептиконами) вирішили трохи змінити. В продовженні будуть задіяні нові персонажі, які вперше з’явилися в культовому серіалі Beast Wars 1990-х років. Максимали – це ті ж автоботи, просто замість машин вони перетворюються на звірів: горил, гепардів, носорогів тощо. А можливість знову побачити робота-пожирача планет Юнікрона фанати франшизи чекали з 1986 року, коли вийшов легендарний «Transformers: The Movie».

Цей фільм буде справжнім святом для фанатів франшизи та чудовим літнім блокбастером навіть для тих, хто взагалі нічого про всесвіт трансформерів не знає.

Трансформуємося і вирушаємо в кіно вже 8 червня.

3. «Флеш» / The Flash (15 червня)

Сольний фільм про Флеша анонсували ще у 2014 році і його стільки разів переносили, переписували та перезнімали, що здавалося він ніколи не вийде. Але прем’єра вже скоро і дуже цікаво, чи стане фільм високою нотою, яка завершить кіновсесвіт DC.

Баррі Аллен / Флеш подорожує назад у часі, щоб запобігти вбивству своєї матері, і це переносить його в альтернативну реальність без металюдей. Він звертається за допомогою до своєї молодшої версії, криптонської Супердівчини та старого Бетмена (До ролі через 30 років повернувся Майкл Кітон з кульових фільмів Тіма Бертона «Бетмен» 1989 року та «Бетмен Повертається» 1992 року).  Баррі має разом зі своїми друзями врятувати цей світ від генерала Зода та повернутися до свого всесвіту.

Ми вважаємо, що Майкл Шеннон (Зод) і Майкл Кітон (Бетмен) є вже чудовими аргументами піти в кіно. Нас чекає не така масштабна, але епічна історія за мотивами коміксу «Flashpoint», який свого часу став переходом між старим всесвітом DC та новою серією The New 52. Екранізація своєю чергою стане мостом до нових фільмів Джеймса Ганна.

Побачити цю подію в кіно можна з 15 червня.

4. «Стихії» / Elemental (15 червня)

Уявімо місто, в якому разом живуть представники різних стихій: повітря, землі, води та вогню. Звісно, вони могли б жити окремо та не травмувати один одного випадковими дотиками, але ж разом краще. Ембер Люмен – представниця стихії вогню якось випадково зустрілася із Уейдом Ріпплом, хлопцем зі стихії води. Ембер та Уейд повні протилежності, однак у бурхливому різноманітті міста вони починають знаходити в собі спільні риси.

Цього разу нас очікує реалізація думки: «Що б сталося, якби 4 стихії мали почуття?». Словом, студія Pixar поганих мультфільмів не робить, а теми кохання вони не торкалися з часів «WALL-E», тому очікуємо з нетерпінням їхню нову роботу. Вважаємо це ідеальне кіно для закоханих, а також для всієї сім’ї.

Подивитися нову роботу легендарної студії Pixar можна буде вже з 15 червня.

5. «Астероїд-Сіті» / Asteroid City (22 червня)

Не певні, що вдасться знайти ще одного режисера з таким неймовірним та пізнаваним стилем як Вес Андерсон. Симетрія, яскраві барви, оточуючий ляльковий інтер’єр та неймовірний акторський склад (цього разу Тільда Свінтон, Едрієн Броуді, Марго Роббі, Том Генкс і це тільки вершина айсберга!) роблять фільми Веса Андерсона неймовірно атмосферними й теплими, навіть коли на екрані відбувається щось жорстоке. Для кіноманів – це одна з найбільших подій року!

Дія «Астероїд-Сіті» розгортається у вигаданому американському містечку в пустелі приблизно в 1955 році. Офіційний синопсис фільму говорить, що: «маршрут конгресу Junior Stargazer/Space Cadet (організованого для того, щоб зібрати студентів і батьків з усієї країни для спілкування та наукового змагання) вражаюче порушується подіями, що змінюють світ».

Синопсис не дуже зрозумілий, але схоже на нас очікує цікавий експеримент від одного з найкращих режисерів сучасності.

Фільм виходить у прокат вже 22 червня.

6. «Індіана Джонс і реліквія долі» / Indiana Jones and the Dial of Destiny (29 червня)

Через 15 років після не дуже вдалого «Королівства кришталевого черепа», ми побачимо заключну частину пригодницької франшизи, якою захоплюється вже не одне покоління глядачів. Індіана Джонс – це справжній символ пригодницьких фільмів, перші три частини досі в плані видовищності спокійно переплюнуть більшість сучасників за 200+ мільйонів $. Сподіваюся наш улюблений герой отримає гідне завершення власної історії, а Гаррісону Форду можна лише аплодувати, бо у 80 років зніматися в фільмі, наповненому екшеном не кожен би погодився.

У 1944 році американський археолог і авантюрист Індіана Джонс допомагає своєму колезі Безілу Шоу боротися з нацистом Юргеном Воллером, щоб отримати таємничий артефакт. Через двадцять п’ять років, у 1969 році, Джонс стурбований тим фактом, що уряд США залучив колишніх нацистів, щоб допомогти перемогти Радянський Союз у космічних перегонах. Він злий через те, що його дружина Меріон розлучається з ним, і він збирається піти на пенсію з посади викладача. Його хрещена дочка, Гелена Шоу, дочка Безіла, супроводжує його в нових пригодах. Тим часом Воллер, колишній нацист, нині член NASA, бере участь у програмі висадки на Місяць і збирається змінити світ.

Вирушити в останню пригоду з Індіаною Джонсом можна вже з 29 червня.

7. «Кракен-дівча на імя Рубі» / Ruby Gillman, Teenage Kraken (29 червня)

Рубі Гіллман — мила й незграбна другокурсниця середньої школи і їй забороняють тусуватися з крутими дітьми на пляжі, оскільки мама Рубі надто піклується про неї та забороняє лізти у воду. Але коли Рубі порушує правило №1 своєї мами, вона дізнається, що є прямим нащадком королеви Кракенів-воїнів і їй судилося успадкувати трон від своєї владної бабусі. Кракени присягнулися захищати світові океани від жадібних до влади русалок, які билися з ними протягом віків. Є одна проблема: нова популярна дівчина в школі, на ім’я Челсі, виявляється русалкою. Зрештою Рубі доведеться прийняти те, ким вона є, і зробити все, щоб захистити тих, кого вона любить найбільше.

Dreamworks знову на коні! Студія довгий час мала фінансові проблеми, випускала досить багато посередніх проєктів, але у 2022 стався неймовірний come back! «Поганці», а згодом другий «Кіт у Чоботях» показали, що студія досі може випускати шедеври. Трейлер нового мультфільму, який демонструє, що русалки – це поганці (одна з них прям копія Аріель від Disney), а кракени – хороші персонажі, повертає нас в часи, коли студія робила історії з нестандартними героями та ламала шаблони («Шрек», «Мегамозок»). Чекаємо схожий досвід від цього мультфільму, який створив автор «Сімейки Крудсів».

Виходить новий проєкт студії вже 29 червня.

***

Далі список з 7 головних новинок серіального сегмента цього червня. Вони досить різноманітні, тому кожен зможе для себе обрати, що подивитися.

1. «Арнольд» / Arnold (7 червня)

Серіал розповідає про життя Арнольда Шварценеггера, від моменту, коли він вперше підняв гирю до успішної кар’єри в Голлівуді, перебування на посаді губернатора Каліфорнії, а також про різноманітні події його сімейного життя.

Арнольд Шварценеггер особистість легендарна, це буквально обличчя бойовиків 1980-х років. Також Арні відомий своєю потужною політичною кар’єрою, бо примудрявся виходити з таких скандалів, що стає зрозуміло наскільки це насправді «Глиба».

Подивитися найцікавіші моменти біографії Арнольда можна вже з 7 червня на Netflix.

2. «Засновано на реальних подіях» / Based on a true Story (8 червня)

Одружений рієлтор і колишня зірка тенісу намагаються втриматися на плаву, поки сумнозвісний серійний вбивця тероризує Лос-Анджелес. Проєкт від стрімінгового сервісу Peacock від одного зі сценаристів «Хлопаків» Крейга Розенберга та Джейсона Бейтмана виглядає цікаво. Головну роль виконує Кейлі Куоко, відома глядачам як Пенні з «Теорії великого вибуху».

Прем’єра серіалу очікується 8 червня.

3. «Переповнена кімната» / The Crowded Room (9 червня)

Натхненний реальною історією та заснований на романі 1981 року «Розум Біллі Міллігана» Деніела Кіза, серіал складається з 10 частин. Він розповідає про Денні Саллівана (Том Голланд) після того, як його заарештували за причетність до стрілянини в Нью-Йорку в 1979 році. Денні розкриває своє життя через серію інтерв’ю зі слідчою Рією Гудвін (Аманда Сейфрід) і повільно розповідає Рії та глядачам про своє таємниче минуле, яке призвело до цього доленосного моменту.

Серіал однозначно буде зворушливим, напруженим та емоційним. Чудовий акторський склад має лише покращити враження від «Переповненої кімнати».

Серіал виходить на Apple TV+ вже 9 червня.

4. «Ходячі мерці: мертве місто» / The Walking Dead: Dead City (18 червня)

Самі в шоці, але «Ходячі мерці» завершилися майже рік тому. Та фанати серіалу сумували не довго, бо скоро виходить спіноф, центральними персонажами якого будуть Ніган та Меггі Грін. Вони будуть подорожувати у пошуках сина останньої. Ніган персонаж прикольний, тому якщо ви фанат «Ходячих мерців», то по-справжньому заціните цей проєкт.

Виходить спіноф 18 червня на американському каналі AMC.

5. «Таємне вторгнення» / Secret Invasion (21 червня)

Черговий серіал по кіновсесвіту Марвел з Ніком Ф’юрі в центральній ролі. Він приєднується до своїх союзників, включаючи Еверетта Росса, Марію Гілл і скрулла Талоса. Разом вони борються з часом, щоб перешкодити неминучому вторгненню скруллів і врятувати людство.

Попередні серіали Марвел показали, що вони для розуміння загального сюжету фільмів не дуже важливі, але вторгнення цілої раси інопланетян-перевертнів на Землю повинно мати якісь наслідки. До того ж персонаж Ніка Ф’юрі вже давно в сюжеті не фігурував, цікаво чим він займався весь цей час. Якщо ви фанат Марвел і слідкуєте за кожною серією цього кіносеріалу, цей проєкт точно для вас.

Прем’єра 21 червня на Disney+.

6. «Я-Діва» / I’m a Virgo (22 червня)

Новий комедійний серіал розповідає про хлопця, на ім’я Куті, він зростом 4 метри та живе в Окленді. Одного дня він вирішує покинути батьківський дім і вирушає на пошуки пригод та зустрічає супергероя з дуже оригінальним іменем – Герой. Ідея має гарний комедійний та сатиричний потенціал і може добре розважити своїх глядачів.

Серіал стартує 22 червня на Prime Video.

7. «Перехоплений рейс» / Hijack (28 червня)

Серіал розповідає про пасажирський літак, який летить семигодинним рейсом з Дубай до Лондона, але його захоплюють терористи. Бізнесмен (персонаж Ідріса Ельби) повинен використати свої навички переговорів, щоб зупинити їх. Тим часом влада на землі намагається з’ясувати, як можна врятувати пасажирів.

Що робить серіал унікальним, так це те, що він розгортається в режимі «реального часу». Таким чином, кожен із семи епізодів показує одну годину польоту, зокрема перегони з часом, щоб зупинити терористів.

Ідріс Ельба покаже свої навички перемовин в нестандартній ситуації вже 28 червня на Apple TV+.