У 2020 році Twitch раптово та без жодних пояснень забанив одного зі своїх найпопулярніших стримерів — Гершеля Бема, більш відомого під псевдонімом “Доктор Дизреспект” (Dr Disrespect). Тепер, через чотири роки  двоє колишніх співробітників Twitch розповіли про події, які, за їхніми словами, сприяли його видаленню з платформи. Про це пише The Verge.

На той час “Доктор Дизреспект” був однією з найпопулярніших зірок Twitch, у нього було близько 4 мільйонів підписників, він підписав дворічний ексклюзивний контракт з платформою на семизначну суму.

Ні платформа, ні стример не повідомили причину бану.

Один з колишніх співробітників Twitch, який побажав залишитися невідомим, посилаючись на потенційний ризик для своєї кар’єри, розповів, що стример використовував Whispers, (внутрішній месенджер Twitch, який вже неактивний), для спілкування з неповнолітнім фанатом/фанаткою (стать не повідомляється) та вже домовлявся про зустріч на TwitchCon. Співробітник працював у команді довіри та безпеки Twitch на момент бану у 2020 році.

Це підтверджує пост Коді Коннерса, колишнього співробітника Twitch, який працював у команді стратегічного партнерства компанії. Коннерс написав на X: “Його забанили, тому що його спіймали на секстінгу (відправка повідомлень еротичного напрямку) з неповнолітньою у Twitch whispers. Він намагався зустрітися з нею на TwitchCon”.

Хоча Коннерс прямо не називав імен, проте контекст розмови, в якій він це написав був саме про “Доктора Дизреспекта”. Бан Бема відбувся невдовзі після того, як Twitch оновив свою політику щодо сексуальних домагань.

Бем заперечив звинувачення Коннорса. “Це було врегульовано, ніякого правопорушення не було визнано, і вони виплатили весь контракт”, – написав він на X.

Через рік після блокування Бем заявив, що подає позов проти Twitch про відшкодування збитків, і повідомив, що нарешті знає, чому платформа видала заборону.

Однак стример відмовився повідомити цю причину. Через рік суперечка була вирішена, і “Доктор Дизреспект” заявив: “Я вирішив свою юридичну суперечку з Twitch. Жодна зі сторін не визнає жодних правопорушень”.