У новому патенті Apple є згадки про додаткові камери та дисплей на задній панелі iPhone

Патенти завжди можуть натякнути на нові цікаві ідеї, які компанії потенційно готують для наступних ґаджетів або майбутніх версій своїх виробів. Тож ентузіасти з окремим азартом стежать за подібними заявками. Й щойно така з’явилася від Apple.

Про це розповідає видання 9to5Mac. 

Так, компанія подала заявку на патент, у якому йдеться про змінну задню панель iPhone, яка може містити додаткові пристрої та захист. Причому йдеться не про захисний кейс чи аксесуар з MagSafe, а саме змінну частину корпусу з окремими компонентами й системою кріплень з пружинних затискачів та електричним з’єднанням. Щоправда, зазначається, що власні камери пристрою у разі такої заміни залишаться на місці.

Серед можливих компонентів такої панелі є чимало цікавого:

“Допоміжні компоненти корпусу можуть також забезпечувати додаткову функціональність, наприклад, додаткові акумулятори, фізіологічні датчики та/або пристрої моніторингу стану здоров’я, камери, допоміжні дисплеї тощо” – йдеться у документації.

Навіть попри те, що для камер передбачається окремий виріз й при зміні панелі вони не змінюються, нова панель все одно може містити лінзи для них, а також додаткові сенсори та “супутню електроніку для полегшення захоплення зображення”.

У прикладах застосування нових змінних панелях також згадується моніторинг рівня глюкози:

Іншим прикладом додаткової підсистеми може бути пристрій для визначення рівня цукру в крові, який може містити в собі механізм для отримання зразків крові (наприклад, на паперових тест-смужках), а також відповідні аналітичні компоненти та схеми для визначення рівня глюкози в крові на основі тест-смужки.

А заразом такі панелі можуть виконувати захисні функції, замінивши собою вже традиційні рішення із зовнішніми кейсами. Тобто в одній з варіацій це може бути посилена кришка, яка також закриватиме бокові грані з легким виступом над фронтальною стороною. 

Варто пам’ятати, що навіть отримання патенту не означає, що описані у ньому технології все ж дістануться фінального продукту. Але концепт все одно дуже цікавий та потенційно може розширити ринок аксесуарів для iPhone (який, щоправда, і без цього чималенький). Й також це особливо на часі, оскільки зараз користувачу залишають все більше прав на ремонт як в США, так і Європейському Союзі.