Європейський парламент запровадить зміни у закон про право на ремонт, внаслідок яких компаніям потрібно буде продовжити гарантію на смартфони та іншу техніку після їх ремонту ще на 12 місяців. Про це пишуть Android Authority.

У цих змінах вказано, що країни-члени ЄС можуть продовжити цей додатковий гарантійний період. Зараз в ЄС пропонують 2 роки гарантії, з новими правками та за певних умов цей термін може продовжитись до 3 років.

Також ЄС змусить виробників техніки додати інформацію про запчастини для ремонту на своїх сайтах та зробити їх доступними за «розумною» ціною. Виробникам також заборонять не допускати використання вживаних або надрукованих на 3D-принтерах запчастин для ремонту.

Ще однією зміною є те, що ЄС змусить виробників пропонувати ремонт за резонний час та ціну. Крім того, ЄС залишає за користувачами можливість попросити повну заміну товару, якщо у них виникли проблеми протягом терміну гарантії.

Внаслідок цих змін, ремонтувати смартфони та іншу техніку в ЄС стане набагато простіше. Уряд також планує запровадити онлайн платформи для відстежування сервісів для ремонту, щоб зробити весь процес ще зручнішим.