Стартап у сфері штучного інтелекту Anthropic заявив про запуск свого бота під назвою Claude у Європі. Він буде доступний користувачам та компаніям через браузер та застосунок для iPhone, повідомляє CNBC.

Claude вільно володіє французькою, німецькою, італійською, іспанською, німецькою та іншими європейськими мовами, серед яких і українська.

Claud

Підписка Claude Pro коштує $20 на місяць та надає доступ до Claude 3 Opus – найсучаснішої пропозиції Anthropic.

Anthropic також запускає свою бізнес-орієнтовану підписку Claude Team, яка коштує $30 на місяць.

Хоча Claude.ai вже доступний безплатно як через браузер, так і на мобільних пристроях в досить великому списку країн та зокрема Україні, Anthropic заявляє, що це перший запуск продукту для користувачів з ЄС та деяких країн, що не входять до ЄС, таких як Норвегія, Швейцарія та Ісландія.

Парламент Європейського Союзу на початку цього року прийняв перший у світі основний набір регуляторних правил для регулювання використання нових технологій. Закон про ШІ спрямований, серед іншого, на визначення та застосування правил відповідно до рівнів ризику, який становить ШІ, поділяючи категорії ризику на низький, середній, високий і неприйнятний.

Anthropic швидко стала однією з найгучніших і найбільш розрекламованих компаній на ринку генеративного ШІ. Минулої осені стало відомо, що Amazon робить значний крок у сфері штучного інтелекту, інвестуючи до $4 мільярдів у стартап.

Ці інвестиції стали предметом занепокоєння з боку деяких регуляторів, які побоюються, що це може зменшити незалежність компанії.

У Великій Британії регулятори оцінюють, чи можуть інвестиції та партнерство Amazon із Anthropic стати злиттям, яке здатне зменшити конкуренцію.

Amazon заявляє, що її партнерство з Anthropic є обмеженою корпоративною інвестицією, а не злиттям.