Президент ігрового контенту та студій у Microsoft Gaming Метт Буті заявив про необхідність створювати менші ігри, які приноситимуть престиж та нагороди. Про це він сказав співробітникам під час зборів, пише The Verge.

І все б нічого, якби нещодавно Microsoft не оголосила про закриття чотирьох внутрішніх студій Bethesda, серед яких і Tango Gameworks, яка саме нещодавно розробила невелику гру, яка забезпечила престиж і нагороди.

Hi-Fi Rush з’явилася минулого року без гучної реклами та все ж отримала високу оцінку за інноваційність та чарівність. Всього за чотири місяці після релізу гра зібрала 3 мільйони гравців. У сезоні нагородження 2023-2024 років вона отримала нагороди Game Award, Game Developers Choice та BAFTA.

Хоча Microsoft не поділилася даними про продажі, вона, очевидно, була задоволена грою. Коли з’явилися чутки про те, що її комерційні успіхи не надто високі, віцепрезидент з маркетингу ігор для Xbox Аарон Грінберг написав на X, що Hi-Fi Rush “стала справжнім хітом для нас і наших гравців за всіма ключовими показниками та очікуваннями”.

За оцінками, Tango Gameworks створила хіт і це зовсім не схоже на те, що вона робила раніше. До Hi-Fi Rush вона була відома своїми іграми в жанрі survival horror, зокрема серією The Evil Within та Ghostwire: Tokyo.

В інтерв’ю Kinda Funny Games CEO Microsoft Gaming Філ Спенсер розповідав про те, наскільки важливо дозволити студіям створювати ігри за межами їхньої зони комфорту.

“Я хочу дати командам творчу платформу, щоб вони могли розвивати свої здібності, реалізовувати свої прагнення”, — сказав Спенсер.

Hi-Fi від Rush Tango Gameworks дала Microsoft саме те, що очікує Метт Буті: невелику, творчо унікальну, високо оцінену, відзначену нагородами гру. Таким чином, коментарі Буті свідчать про те, що керівництво не розуміло, що у них в руках — або просто не знало, як скористатися успіхом, до якого прагнуло.