Аналітична компанія TrendForce повідомляє, що землетрус на Тайвані вдарить по гаманцю принаймні одного виробника мікросхем, але не послабить загальний ланцюжок постачання кремнію, пише The Register.

Йдеться про компанію TSMC. За оцінками аналітики, виробник легко відбувся – лише його штаб-квартира досліджень і розробок зазнала значних пошкоджень.

 «Фабрика зазнала певних пошкоджень обладнання через прориви труб, що в основному вплинуло на ще не серійне виробництво по 2 нм техпроцесу», – пояснили в TrendForce.

Очікується, що це матиме короткостроковий вплив на операції. Це може призвести до необхідності придбання нового обладнання, що дещо збільшить капітальні витрати, підсумували в компанії.

Заводи TSMC CoWoS (Chip-on-wafer-on-substrate), зокрема Longtan AP3 і Zhunan AP6 також зазнали пошкоджень, щоправда, у вигляді пошкодження водою холодильних установок. Вони змогли відновити роботу завдяки резервним блокам, пише TrendForce.

Також у TrendForce зазначили, що раніше на цьому тижні індустрія DRAM «зазнала мінімального початкового збитку». Це призвело до того, що постачальники пам’яті призупинили підвищення цін.

Заводи Micron в Лінкоу і Тайчуні, внутрішньо об’єднані в одну систему, слугують критично важливими майданчиками для виробництва DRAM, де вже впроваджено новітню технологію 1 бета нм. Очікується, що обидва заводи повністю відновляться протягом декількох днів, а подальше виробництво, включаючи HBM, продовжиться.

Раніше повідомлялося, що TSMC зупинив виробництво та евакуював персонал через найбільший за 25 років землетрус на Тайвані. Надзвичайна ситуація сталася 3 квітня.