У розвідці України визнають, що Telegram містить низку загроз для безпеки нашої країни. З огляду на це треба шукати варіанти розв’язання проблеми. Про це сказав представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов на заході в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Що стосується Telegram, то загрози, які він несе для суспільства, є реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться», – заявив Андрій Юсов.

Він також додав, наразі Україна вибудовує комунікацію з адміністраціями усіх платформ, зокрема й Telegram для роботи за прозорими правилами. Йдеться як про українське законодавство, так і про міжнародні стандарти.

«З кимось це виходить краще вирішувати, з кимось складніше. З Telegram виходить найважче. Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато», – зазначив представник ГУР.

Невдовзі після оприлюднення інформації у Telegram заперечили звинувачення на свою адресу. Представник компанії Ремі Вон заявив, що «Telegram є і завжди був безпечним для українців та користувачів по всьому світу».

До слова, раніше голова правління Petcube та співзасновник Fuelfinance Ярослав Ажнюк оголосив про запуск проєкту «Крємлєграм». За його словами, сайт має українську та англійську версії, а також містить ключові тези та статті за темою безпеки месенджера Telegram та його зв’язків із росією. У Telegram звинувачення заперечили.