Голова правління Petcube та співзасновник Fuelfinance Ярослав Ажнюк оголосив про запуск проєкту «Крємлєграм». Про це український підприємець написав у Facebook.

За його словами, сайт має українську та англійську версії, а також містить ключові тези та статті за темою безпеки месенджера Telegram та його зв’язків із росією.

«Kremlingram . org – хороша стартова точка, щоб почати вивчення того як Телеграм маніпулює, займається неправдивою рекламою і відвертою брехнею, впливає на медіа та суспільства по всьому світу, співпрацює з російською владою і, досі, виходить сухим із води. При цьому – він залишається найбільшою медійною і комунікаційною платформою в Україні», – пояснив Ярослав Ажнюк.

Разом із запуском проєкту підприємець також оголосив про пошук його керівника. Він зауважив, що ця людина очолить майбутні дослідження та координуватиме співпрацю українських та міжнародних експертів, які ділитимуться невідомими досі даними на вказану тему.

«Якщо вас глибоко цікавить ця тематика, ви вільно спілкуєтесь українською та англійською, чудово пишете, маєте досвід управління спільнотами і волонтерськими командами та досвід роботи з ґрантами – ви ідеальний кандидат чи кандидатка. На сайті вказано як податися на вакансію», – додав Ярослав Ажнюк.

Крім того, він подякував журналістам та активістам за те, що вони допомагають привертати увагу до цієї теми.

Між тим, у Telegram заперечують звинувачення. Представник компанії Ремі Вон у коментарі для Mezha.Media заявив, що Ярослав Ажнюк «був введений в оману дезінформацією та чутками» та надав відповідне посилання.