Попри те, що Японія є однією з найінноваційніших країн, влада у 2024 році все ще вимагає компанії надавати деякі офіційні документи на застарілих дискетах та CD-ROM. Проте, від цієї практики нарешті починають відмовлятися.

Як повідомляє Engadget, Міністерство економіки, торгівлі та промисловості випустило заяву, у котрій зазначили, що після цього фінансового року вони більше не вимагатимуть надавати документи на застарілих формах матеріальних носіїв.

Міністерство визначило близько 1900 документів у кількох урядових відомствах Японії, для яких досі вимагають дискети, CD-ROM чи навіть мінідиски.

Японія вимагала застарілі матеріальні носії даних у багатьох структурах, серед яких є постачальники комунальних послуг, гірничодобувні підприємства та навіть виробники літаків і зброї.

Однією з основних причин відмови є той факт, що ті ж дискети вже важко знайти у продажі у 2024 році. Ще однією важливою причиною є те, що деякі файли чи документи можуть просто не поміститись на дискетах, які мають лише 1,44 МБ сховища