Компанія Microsoft випустила нову тестову збірку Canary для Windows, яка додає функцію Voice Clarity на всіх комп’ютерах з Windows, включно з процесорами ARM.

Функція Voice Clarity, яка раніше була доступна лише на пристроях Surface, використовує «моделі штучного інтелекту низької складності» для фільтрації фонового шуму, відлуння та реверберації в режимі реального часу. Ця функція особливо корисна для покращення якості звуку під час нарад у Zoom або Teams, де такі проблеми, як віддалені голоси або відлуння, можуть порушити комунікацію.

Окрім покращення якості онлайн-зустрічей, Voice Clarity також можна використовувати в комп’ютерних іграх для голосового чату, де вона так само пригнічує небажаний фоновий шум.

Нова збірка також включає миттєвий доступ до фотографій і знімків екрана з підключених пристроїв Android і представляє оновлений процес налаштування Windows з простішим і сучаснішим дизайном. Крім того, оновлення додає швидкість 80 Гбіт/с до USB4, що ще більше розширює можливості підключення.