Після останнього оновлення PlayStation 5, власники геймпада Cronus Zen почали скаржитись, що консоль більше не дає під’єднати пристрій. Про це повідомили The Verge.

Компанія Cronus повідомила, що знає про проблему, проте поки що у них немає жодних варіантів, як це можливо вирішити, окрім як не встановлювати оновлення 24.01-08.60.00, яке не є обов’язковим. 

Сам пристрій зазначається як «емулятор геймпада», проте читери почали використовувати Cronus Zen для того, аби змінити цифрові налаштування їхніх контролерів, як-от зменшення віддачі та встановлення макросів. Деякі доходять до того, що використовують клавіатуру та мишку на консолі з допомогою Zen. 

Sony поки жодним чином не прокоментувала ситуацію й невідомо, чи оновлення PlayStation 5 було націлене на те, аби заблокувати читерський пристрій, чи це все ж була помилка.

Не буде сюрпризом, якщо Sony все ж навмисно почали блокувати подібні пристрої. Раніше Xbox вжила заходів, аби заборонили використовувати неавторизовані аксесуари на консолях.