Гравці повідомляють про попередження, яке відображається на Xbox під час підключення неавторизованих аксесуарів, сповіщаючи про дату, коли їх аксесуари будуть заблоковані з «помилкою 0x82d60002» – 12 листопада 2023 р. Про це пише Windows Central.

«A connected accessory is not authorized. Using unauthorized accessories compromises your gaming experience. For this reason, the unauthorized accessory will be blocked from use on 11/12/2023.
For help returning it, check with the store it came from or contact the manufacturer. To see authorized accessories, go to www.xbox.com/accessories. (0x82d60002).»

«Підключений аксесуар не авторизовано. Використання неавторизованих аксесуарів ставить під загрозу ваші враження від гри. З цієї причини використання несанкціонованого аксесуара буде заблоковано 12.11.2023.
Щоб отримати допомогу щодо повернення, зверніться до магазину, де його було придбано, або зверніться до виробника. Щоб переглянути авторизовані аксесуари, перейдіть на сторінку www.xbox.com/accessories. (0x82d60002).» – йдеться у повідомлені.

Згідно з даними власного джерела Windows Central, це може бути пов’язано з планами Microsoft з розширенням програми схвалення сторонніх бездротових контролерів Xbox. Зараз левова більшість сторонніх контролерів Xbox є дротовими, навіть контролери топового рівня з досить вагомими цінниками. У цьому легко упевнитися, якщо перейти на сторінку офіційних та авторизованих контролерів для Xbox.