У той час, як чимало компаній та організацій наполягають на поверненні співробітників до офісів, Microsoft пропонує спробувати новий тип «гібридної» роботи. Про це пише Engadget.

Йдеться про платформу віртуального зв’язку Mesh, яка працювала через Microsoft Teams. Задум полягає в тому, щоб аватари співробітників зустрічалися в одному місці, навіть якщо в реальності люди перебувають не поруч.

Microsoft вже протестувала Mesh у консалтинговій фірмі Accenture та фармацевтичній компанії Takeda.

«Світ праці продовжує розвиватися швидкими темпами, але важливість людських зв’язків ніколи не зникала. Розмови під час обіду, зустрічі в коридорі, бесіди за кавою – вони часто є ключем як до успіху на робочому місці, так і до щастя співробітників», – пояснили в Takeda.

Mesh пропонує готові простори, які компанії можуть налаштувати на будь-який смак. Інструментарій Mesh працює через Unity, платформу для 2D і 3D розробки від Microsoft, щоб ще більше адаптувати віртуальний світ.

Зараз Mesh доступний лише на настільних ПК та пристроях Meta Quest VR. Microsoft пропонує шестимісячну безплатну пробну версію для всіх, хто має бізнес або корпоративний план. В іншому разі ціни можуть сягати $57 за користувача на місяць.