Meta вводить більше обмеження у Facebook та Instagram, аби вберегти підлітків від небажаних контактів. Для цього компанія впроваджує суворіші налаштування приватних повідомлень. 

Люди віком 19 та старше не зможуть надсилати повідомлення підліткам, які на них не підписані. Крім того, користувачі тепер зможуть надсилати лише 1 повідомлення людям, які на них не підписані.

Meta обмежує можливість надсилати повідомлення підліткам в Instagram та Facebook

Також компанія запроваджує додатковий крок, який допоможе захистити підлітків від небажаних контактів, вимкнувши їм можливість отримувати приватні повідомлення від усіх, за ким вони не підписані, включаючи інших підлітків, за замовчуванням.

З цими новими обмеженнями, підліткам зможуть надсилати повідомлення чи додавати у групові чати лише ті люди, на яких вони підписані. Ці налаштування будуть ввімкнені за замовчуванням в Instagram та Messanger для всіх користувачів молодших 16 років.

Також деякі користувачі, чий акаунт має ввімкнений нагляд від батьків, не зможуть самостійно змінити ці налаштування. Для цього їм потрібне буде підтвердження від батьків.