Apple оголосила про значні зміни у своїй політиці App Store та дозволить хмарним ігровим сервісам мати застосунки на iOS, повідомляє The Verge. Це означає, що, наприклад, Xbox Cloud та GeForce Now, які раніше були доступні на iOS лише через браузер, тепер зможуть мати додаток, здатний транслювати весь їхній каталог ігор на iPhone.

У 2020 році здавалося, що Apple створила простір для хмарних ігрових сервісів в App Store, але вимога, що кожна гра повинна бути представлена і розглянута як окремий застосунок, обмежувала цю інтеграцію. Нова зміна політики дозволяє одному додатку включати великий каталог ігор, що є значною зміною в підході Apple.

У рамках цього оголошення Apple заявила, що всі ігри, доступні в додатку в App Store, повинні відповідати всім рекомендаціям App Store Review Guidelines, а хост-додаток повинен підтримувати віковий рейтинг, що відповідає найвищому віковому рівню включеного контенту. Крім того, розробники тепер зможуть пропонувати розширені можливості пошуку для потокових ігор, мінідодатків, мініігор, чат-ботів і плагінів у своїх додатках. Ці невеликі застосунки також вперше зможуть використовувати систему Apple In-App Purchase.