Закон про цифрові ринки, який з 7 березня 2024 р. набере чинності в Європейському Союзі, дозволить Spotify повернути внутрішні покупки в застосунок на iPhone.

Закон про цифрові ринки прибере 30% комісії, яку Apple бере за кожну покупку зроблену на iPhone, що нарешті дозволить компанії показати справжню ціну підписок та аудіокниг.

Ще у 2016 році у Spotify прибрали можливість новим користувачам оплачувати підписку за сервіс з пристроїв Apple, а минулого року прибрала цю можливість і для користувачів, які оформляли підписку до 2016. 

Обмеження дійшли до того, що в застосунку на iPhone компанія навіть не могла показувати скільки коштує підписка чи де її можна оформити, проте скоро це зміниться для користувачів у Європі. 

Через програму на iPhone знову можна буде легко оформлювати підписку, змінювати план чи купувати аудіокниги. Також компанія дозволить творцям завантажувати застосунки для музикантів та подкастерів напряму з їх сайту. 

Компанія планує і далі боротися з Apple, аби ці обмеження перестали діяти й у всіх інших регіонах, а не лише в ЄС. 

«Це має бути так просто для кожного клієнта Spotify у будь-якому місці. Але якщо ви живете за межами певних ринків, ви й надалі стикатиметеся з неприємними перешкодами через безглузді правила Apple», – написали в анонсі.