Це було передбачувано, але Microsoft збирається звільнити 1900 з 22 000 співробітників, які займаються розробкою ігор. Це наслідки угоди з Activision Blizzard. Про це пише IGN.

У повідомленні до співробітників, яке переглянув IGN, бос Xbox Філ Спенсер написав, що Microsoft надасть «повну підтримку тим, хто постраждає під час переходу, включаючи вихідну допомогу відповідно до місцевого трудового законодавства».

Ці звільнення прямий наслідок угоди Microsoft – Activision Blizzard вартістю $68,7 млрд після якої в об’єднаної компанії з’явилися «зайві» співробітники, які виконують схожі функції.

«У рамках цього процесу ми прийняли болісне рішення скоротити чисельність нашого ігрового колективу на 1 900 посад з 22 000 людей у нашій команді. Керівна команда Gaming Leadership Team і я прагнемо керувати цим процесом якомога продуманіше. Люди, яких ці скорочення безпосередньо торкнулися, відіграли важливу роль в успіху команд Activision Blizzard, ZeniMax та Xbox, і вони повинні пишатися всім, чого досягли. Ми вдячні їм за творчість, пристрасть і відданість, яку вони привнесли у наші ігри, до наших гравців та наших колег. Ми надамо повну підтримку тим, хто постраждає під час переходу, включаючи вихідну допомогу відповідно до місцевого трудового законодавства. Тих, на чиї посади це вплине, буде повідомлено, і ми просимо вас ставитися до колег, які залишають службу, з повагою та співчуттям, що відповідає нашим цінностям.» – написав Філ Спенсер.

Нагадаємо, сьогодні капіталізації Microsoft вперше досягла $3 трлн.