В останньому оновленні Google Chrome з’явилися три нові експериментальні генеративні функції штучного інтелекту, покликані покращити та персоналізувати роботу в інтернеті для користувачів комп’ютерів Mac і Windows. Ці функції, які наразі доступні в США, можна отримати, увійшовши в Chrome, перейшовши до «Налаштувань» і в меню «Експериментальний ШІ». Однак наразі вони не працюють для корпоративних та освітніх акаунтів.

Перша функція, «Організатор вкладок», використовує ШІ, щоб автоматично пропонувати та створювати групи вкладок на основі відкритих користувачем сайтів. Ця функція особливо корисна для багатозадачності, наприклад, для планування подорожі, дослідження теми або покупок в інтернеті. Користувачі можуть активувати «Організатор вкладок», клацнувши правою кнопкою миші на вкладці або натиснувши стрілку, що випадає поруч із вкладкою.

Друга функція дозволяє користувачам створювати власні теми для свого браузера, завдяки генерації зображення з текстових підказок. Ця функція, раніше представлена на пристроях Android 14 і Pixel 8, дозволяє користувачам створювати власні теми на основі обраного зображення, настрою, візуального стилю і кольору. Щоб скористатися цією функцією, користувачі можуть відвідати бічну панель «Налаштування Chrome», натиснути «Змінити тему», а потім «Створити за допомогою ШІ».

Google Chrome тепер теж має функції штучного інтелекту

Третя функція, запуск якої заплановано на наступне оновлення Chrome, – це асистент для написання текстів на основі ШІ. Ця функція має на меті допомогти користувачам створювати контент в інтернеті: залишати відгуки, створювати відповіді на запрошення або робити офіційні запити. Користувачі можуть активувати її, натиснувши правою кнопкою миші на текстове поле на будь-якому сайті й вибравши опцію «Допомогти мені написати».

Google планує продовжувати інтегрувати ШІ та ML в Chrome протягом року, в тому числі включити до нього нову модель ШІ Gemini, на якій зараз працює оновлений чат-бот Google Bard.