Apple змінює свої плани щодо створення повністю безпілотного авто. Після років зусиль наміри компанії стали менш амбітними. Про це пише Bloomberg.

Робота Apple над створенням авто – одне з найбурхливіших починань в історії компанії. Проєкт почав формуватися у 2014 році й відтоді неодноразово змінювався та розвивався.

Приміром, раніше виробник прагнув випустити автомобіль у 2026 році. Однак тепер його реліз планується не раніше 2028 року.

Крім того, одна з ранніх концепцій Apple полягала у створенні авто з так званою автономною системою рівня 5. Це означає, що автомобіль може самостійно пересуватися де завгодно за будь-яких обставин.

З часом технологічний гігант змінив плани та почав орієнтуватися на створення авто з технологією рівня 4. У такому випадку машина може працювати самостійно, але за певних умов.

Тепер обізнані з проєктом люди стверджують, що Apple працює над електромобілем із більш обмеженими можливостями. Йдеться про автономну систему рівня 2+. Людина має бути уважною під час руху авто та зберігати над ним контроль.

Всередині компанії зміни розглядають як поворотний момент для автомобіля Apple: або компанія нарешті зможе випустити цей продукт зі зниженими очікуваннями, або топменеджмент може серйозно переглянути існування проєкту.