Meta дозволить користувачам в Євросоюзі відв’язати свої акаунти в Instagram та Messenger від Facebook до того часу, як у березні набуде чинності «Закон про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA). Про це заявили в компанії, пише The Verge.

Зміни застосовуватимуться в Європейському Союзі, Європейському економічному просторі та Швейцарії, а відповідні повідомлення користувачі отримають протягом найближчих тижнів.

Це означає, що тепер європейські користувачі Meta зможуть використовувати Facebook Messenger як окремий сервіс без облікового запису Facebook. А якщо вони раніше пов’язали свої акаунти Facebook та Instagram, то зможуть їх роз’єднати.

Користувачі Facebook Marketplace і Facebook Gaming також зможуть користуватися цими сервісами без використання інформації зі своїх основних акаунтів Facebook. Хоча в обох випадках Meta стверджує, що це призведе до зменшення функціональності.

Нагадаємо, що недавно Google також анонсував низку змін у роботі деяких своїх сервісів в Євросоюзі. До таких заходів компанія вдається, щоб відповідати місцевому законодавству.