Працівники Google критикують «глибоко нудне» керівництво після нової хвилі скорочень

Нинішні та колишні співробітники Google публічно висловили своє розчарування тим, як керівництво компанії здійснило нову хвилю звільнень. Про це пише New York Post.

Одна із них – це Діана Хірш Теріо, яка відреагувала на новину про звільнення кількох сотень людей зі своєї команди з продажу реклами.

«Від керівників вищої ланки до старших віце-президентів і віце-президентів – всі вони глибоко нудні та зі скляними очима», – написала вона на своїй сторінці в LinkedIn.

Невдоволення висловив і колишній інжиніринг-менеджер Кеннет Сміт, який втратив роботу в Google.

«Називайте мене старомодним, але я вважаю, що якщо ви опинилися в ситуації, коли вам потрібно когось звільнити, ви зобов’язані зустрітися з ним віч-на-віч, подивитися йому в очі та визнати його особистість», – написав він у LinkedIn.

Кеннет Сміт додав, що один із його керівників зв’язався з ним після того, як з’явилася новина про звільнення. Між тим, керівник інформаційного бюлетеня Pragmatic Engineer Ґерґелі Орош у відповідь на допис колишнього співробітника компанії назвав Google «безликою корпорацією».

«Google успішно цементує свою репутацію місця, де після багатьох років роботи все, що ви отримуєте, – це електронний лист від системи про те, що вас звільнено», – зауважив він.

Нагадаємо, що минулого тижня гендиректор Google Сундар Пічаї порадив працівникам компанії готуватися до нових скорочень у 2024 році. Незадовго до того Google повідомив про звільнення сотень працівників у кількох своїх командах. Минулого січня стало відомо, що компанія звільняє 12 тис. співробітників.