Сундар Пічаї розповів про амбітні цілі Google на 2024 рік, серед пріоритетів – ШІ

Генеральний директор Google Сундар Пічаї у службовій записці розповів про амбітні сім цілей компанії на 2024 рік. Про це пише 9to5Google.

Вони стосуються штучного інтелекту та охоплюють як споживчі, так і корпоративні платформи Google. До цьогорічних цілей компанії увійшли:

  1. Створити найсучасніший, найбезпечніший і найвідповідальніший у світі штучний інтелект;
  2. Покращити знання, навчання, творчість та продуктивність;
  3. Створити найкорисніші персональні комп’ютерні платформи та пристрої;
  4. Дозволити організаціям і розробникам впроваджувати інновації в Google Cloud;
  5. Надати найнадійніші у світі продукти та платформи;
  6. Створити Google, який буде унікальним для користувачів Google та світу;
  7. Підвищити швидкість, ефективність та продуктивність компанії, а також забезпечити тривалу економію витрат.

Не дивно, що список очолює ШІ. Лише у грудні Google представила Gemini, свою «найдосконалішу та найбільш універсальну модель штучного інтелекту на сьогодні», що може стати важливою віхою в розвитку ШІ. Вона ляже в основу продуктів компанії, таких як Bard та Pixel 8 Pro.

Нагадаємо, що минулого тижня Сундар Пічаї порадив працівникам компанії готуватися до нових скорочень у 2024 році. Тоді гендиректор Google заявив, що компанія має амбітні цілі та інвестуватиме цього року у великі пріоритети. Водночас він попередив про важкі рішення.

Про деякі з них стало відомо нещодавно. Вони стосуються скорочень та реорганізацію в командах, які зокрема займаються апаратним забезпеченням та доповненою реальністю (AR), а також в центральній інженерній команді.