У США Міністерство юстиції (DOJ) і Федеральна торгова комісія (FTC) ведуть переговори про те, яке відомство може перевірити партнерство Microsoft з OpenAI. Про це пише Reuters із посиланням на Politico.

Торгова комісія ініціювала переговори з міністерством кілька місяців тому з метою з’ясувати, яке саме відомства має розглянути це питання. Занепокоєння виникло через колосальні інвестиції Microsoft в OpenAI.

За словами представника FTC, обидва агентства можуть ефективно використовувати свої ресурси для захисту американських споживачів від підвищення цін і недобросовісної конкуренції.

Недавно стало відомо, що інвестиції Microsoft в OpenAI ризикують стати приводом для повномасштабного розслідування в ЄС. ЄК перевіряє, чи може фінансова участь Microsoft в OpenAI підлягати розгляду відповідно до положення ЄС про угоди зі злиття.

Британське антимонопольне відомство також оголосило, що дослідить, чи варто вивчати інвестиції Microsoft в OpenAI. Тут перевірять, чи змінився баланс сил між двома компаніями настільки, щоб одна з них отримала більший контроль або вплив на іншу.